Advertentie: Autoverzekering.nl

In Zeeland betaal je relatief weinig voor je autoverzekering, dit blijkt tenminste uit de cijfers van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl. Elk jaar houdt deze website een onderzoek onder alle provinciehoofdsteden van Nederland. Dit jaar moet men de hoogste premie voor een autoverzekering betalen in Maastricht, terwijl je in het Noorden van het land het goedkoopste uit bent.


De autoverzekering in Zeeland
Zeeland valt gemiddeld net iets duurder uit dan de goedkoopste autoverzekeringen in Groningen. Zowel bij de WA, WA+ als Allrisk-autoverzekering is Middelburg net niet de plaats met de laagste maandelijkse premie. De gemiddelde premie is met €26,12 een stuk lager dan in Maastricht (€34,58) en maar iets duurder dan de €25,68 van Groningen. In het onderzoek is gebruikgemaakt van drie personages met verschillende auto’s, leeftijden en schadevrije jaren. In Middelburg betaal je op basis van die drie personages €18,44 (WA), €22,83 (WA+) en €37,09 (Allrisk) voor je autoverzekering.

Als er puur gekeken wordt naar de WA+ autoverzekering is Middelburg zelfs de op één na goedkoopste van het land, na Assen. Zoals bekend is het verplicht in Nederland om een WA-verzekering af te sluiten. Via Autoverzekering.nl kan je onafhankelijk en zonder moeite jouw autoverzekering vergelijken en afsluiten.

Redenen van prijsverschillen
Er worden een aantal mogelijke redenen gegeven van de grote prijsverschillen in het land. Zo ligt het aantal autodiefstallen in Maastricht een stuk hoger dan in de rest van het land. Autoverzekering.nl denkt dat dit komt omdat het een stuk dichter bij de grens van Duitsland én België ligt. Benieuwd of jij kan besparen op je autoverzekering? Vergelijk dan eens jouw autoverzekering op Autoverzekering.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − acht =