Achttien natuurouders opgeleid op Tholen

Achttien natuurouders krijgen op 18 april aanstaande een certificaat uitgereikt uit handen van wethouder Kees van Dis. Zij hebben succesvol de cursus Natuurouders van IVN Zeeland en de gemeente Tholen afgerond. Natuurouders zijn betrokken ouders of grootouders die leerkrachten op de basisscholen ondersteunen in het natuuronderwijs. Ze nemen kinderen mee naar buiten en laten ze verbazen en verwonderen over al het moois wat er in de natuur te vinden is.

Positieve effecten
Groen heeft positieve effecten op de ontwikkeling van het kinderbrein. Spelen in de natuur maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder én fitter. Kortom, buiten zijn is belangrijk. Maar buiten zijn tijdens schooltijden is niet meer vanzelfsprekend. Natuurouders herkennen dit en willen graag een steentje bijdragen aan natuurbeleving op school, en daarbij hun eigen kennis verbeteren. Ze zijn nog eens extra gemotiveerd, omdat ze zelf goede herinneringen bewaren aan hun eigen buitentijd vroeger..

Cursus
Tijdens de cursus van 3 dagdelen, die van start ging op 28 maart, kregen de deelnemers meer inzicht in de omgang met een groepje kinderen en in de vraag hoe kinderen leren. Aan bod kwamen o.m. de onderwerpen; hoe je kinderen kunt boeien in de natuur, welke vragen je stelt en hoe je de aandacht van kinderen krijgt. Deelnemers leerden welke materialen ze kunnen gebruiken om de natuur in de omgeving nog beter te bekijken, te beleven en te kennen. Tijdens de laatste bijeenkomst op 18 april gaan ze, onder begeleiding van een IVN-natuurgids, buiten aan de slag met praktische activiteiten uit het lespakket ‘Scharrelkids aan de Oosterschelde’.

Natuurlessen
Na het volgen van de natuuroudercursus zijn de natuurouders in staat om de leerkracht te helpen bij de uitvoering van natuurlessen op school. De invulling van de lessen blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de school en de leerkracht.

Datum en locatie uitreiking certificaten:
Dinsdag 18 april, 11:00 uur.
Strand nabij vakantiepark De Pluimpot, Scherpenisse, door wethouder Kees van Dis.

Parkeren voorbij de camping, langs de dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 3 =