Achteringang Bravis Bergen op Zoom in gebruik

Ziekenhuis nu snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit parkeergarage

Bezoekers van het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom kunnen voortaan vanuit de parkeergarage snel en makkelijk het ziekenhuis bereiken. Aan de achterzijde van het gebouw is een extra ingang aangelegd. Deze is donderdag 21 december in gebruik genomen.

Volgens voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur gaat met de achteringang een langgekoesterde wens in vervulling. “Tot nu toe moesten bezoekers vanuit de parkeergarage een lange weg afleggen om de hoofdingang of de ingang van de polikliniek te bereiken. Dat is niet de service en comfort die we willen bieden”, stelt Ensing. “We hebben een pendelbus ingesteld, maar dat was ook niet de ideale oplossing. Nu hebben we een ingang gecreëerd, die aansluit op de hal bij de hoofdingang. Dat was voor ons een belangrijk punt. We hebben bewust de personeelsingang nooit voor bezoekers opengesteld, omdat zij dan op de verkeerde plek in het ziekenhuis komen en moeten zoeken naar hun bestemming. Via de nieuwe ingang komt de bezoeker uit in de centrale hal, vlakbij de liften en het trappenhuis.”

Bewegwijzering
Het heeft even geduurd voordat de ingang gerealiseerd kon worden. “Er moesten eerst interne verhuizingen plaatsvinden om ruimte te creëren. We zijn blij dat we het nog in 2017 hebben kunnen realiseren. Zeker in de winterperiode, als het weer slecht is, is het fijn dat je vanuit de parkeergarage snel het ziekenhuis kunt bereiken”, aldus de bestuursvoorzitter. “Door de extra ingang moet wel de routing aangepast worden. De bewegwijzering in het ziekenhuis wordt nader bekeken. We streven naar een uniforme bewegwijzering voor de twee locaties. Uiteindelijk is het belangrijk dat de bezoeker snel op juiste plaats komt.”

Intercom
Komend voorjaar wordt het pad van de parkeergarage naar de achteringang overdekt met hoogwaardig canvasdoek.
De ingang is zeven dagen per week geopend van 06.00 tot 23.30 uur. De intercom naast de ingang is gekoppeld aan de receptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − een =