Home Nieuws Acht jaar cel voor vrouw uit Sint Maartensdijk

Acht jaar cel voor vrouw uit Sint Maartensdijk

399
0

Een 41-jarige vrouw uit Sint-Maartensdijk moet acht jaar de cel in voor haar aandeel bij het gijzelen en afpersen van een Belgische loodgieter die daarbij om het leven kwam. Haar 20-jarige dochter werd vrijgesproken. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.

Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom wordt gezien als de hoofdverdachte in deze zaak. Hij is veroordeeld tot 17 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De vrouw uit het Belgische Zoersel die het slachtoffer naar zijn woning lokte om hem te beroven kreeg een celstraf van 10 jaar.

De Belgische loodgieter Johan van der Heyden was al een half jaar vermist, toen hij in december 2019 werd gevonden in het Schelde-Rijnkanaal bij Oud-Vossemeer. De man verdween na een bezoek aan een vrouw in Zoersel waar hij een buitenechtelijke relatie mee had. Justitie vermoedt dat die vrouw, samen met anderen, op het geld van de loodgieter uit was.

Justitie gaat ervan uit dat de man uiteindelijk door geweld om het leven is gebracht. Zijn lichaam werd met een kettingzaag in stukken gezaagd en op het woonwagencentrum in Steenbergen verbrand. Wat er overbleef werd uiteindelijk in een speciekuip gedumpt in het Schelde-Rijnkanaal.

(foto:Omroep Zeeland)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − vijf =