Home Nieuws ABT maakt nog kans op wethouderspost

ABT maakt nog kans op wethouderspost

364
0

Algemeen Belang Tholen is nog steeds in beeld als mogelijke collegepartner. De huidige coalitie van SGP, VVD en CU gaat sowieso door, maar mogelijk dat ook ABT erbij betrokken wordt. Volgens informateur en wethouder Peter Hoek (SGP) kan het nog altijd twee kanten opgaan: met of zonder de oppositiepartij.

De coalitiepartners en ABT hebben eind vorige week de pijnpunten die er liggen besproken en de uitkomsten van het overleg worden meegenomen naar de fracties, zo laat Hoek weten. Hij prikt binnenkort een datum voor een nieuw overleg tussen de vier partijen.

De coalitiepartijen wonnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van eerder deze maand. Maar ook Algemeen Belang Tholen werd door de kiezer met een extra zetel beloond. De raad vroeg Hoek daarom ook te kijken naar een variant met vier partijen.
Voorman Han van ’t Hof hoopt dat ABT in het college komt omdat zijn partij dan meer aan de knoppen kan zitten. Zijn kandidaat-wethouder is raadslid George de Leeuw.

De lokalo’s zitten nu met drie mensen in de raad en zijn daarmee net zo groot als de CU en de VVD. De SGP is veruit de grootste fractie met zeven raadszetels.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × vier =