Aanvragen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds verlengen!

Het einde van het schooljaar komt in zicht en dat betekent dat de aanvragen voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds verlengd moeten worden. Bent u ouder of verzorger van een kind dat sport via het Jeugdsportfonds of aan cultuur doet via het Jeugdcultuurfonds? Dan is het belangrijk dat u een nieuwe aanvraag doet voor het nieuwe schooljaar. Dat kan vanaf 1 mei.

Er kan iets veranderen in uw situatie en daarom moet u ieder jaar een nieuwe aanvraag doen. Is uw kind al actief via een van de fondsen? Dan krijgt u begin mei een brief thuisgestuurd. Deze brief geeft u af aan uw intermediair, die kan de aanvraag voor het schooljaar 2017-2018 verzorgen.
De fondsen verlengen in de zomerperiode alle aanvragen. Daarom is het handig het formulier snel in te leveren bij de intermediair. Als u dat doet voor 1 juli, dan is de aanvraag zeker afgehandeld voor de start van het nieuwe schooljaar. Doet u geen nieuwe aanvraag? Dan moet u de kosten zelf betalen.

De beide fondsen hopen ook volgend schooljaar weer veel kinderen deel te kunnen laten nemen aan sport- of cultuuractiviteiten uit gezinnen waar het geld voor deze activiteiten ontbreekt.

Bent u ouder en heeft u vragen over het verlengen van uw aanvraag? Dan kunt u deze stellen aan de intermediair; de persoon of organisatie die afgelopen jaar de aanvraag voor u heeft verzorgd. Als u niet meer weet wie dit is, dan kunt u contact opnemen met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Zeeland: 0113-277133.

Doet uw kind nog niet aan sport of cultuur en wilt u informatie over de mogelijkheden van het fonds? Dan kunt u de spelregels nalezen op www.jeugdsportfonds.nl of www.jeugdcultuurfonds.nl (regio Zeeland). Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met tel. 0113-277133.

Het Jeugdsportfonds verzorgt sportkansen voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. Het Jeugdcultuurfonds doet dat voor culturele activiteiten. Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen en niemand buitenspel hoeft te staan. De fondsen hielpen in 2016 samen 2428 Zeeuwse kinderen aan een sport- of cultuurkans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zes =