Home Nieuws Aanvaring schepen Schelde-Rijn kanaal Tholen

Aanvaring schepen Schelde-Rijn kanaal Tholen

413
0

Maandagavond 19 november vond er om 19:54 uur een aanvaring plaats tussen 2 schepen op het Schelde-Rijn kanaal bij Tholen. De melding werd behandeld door de landelijke politie eenheid (dienst infrastructuur).

De aanvaring vond plaats ter hoogte van de Thoolse brug. Het betrof een Nederlands schip waar Aceton mee vervoerd wordt. Het andere schip was een Duitse tanker die bio diesel vervoerd. Tijdens het inhalen hebben beide schepen elkaar geraakt.

Het Duitse tankerschip liep aanzienlijke schade op en is momenteel in de haven van Tholen. Er moeten eerst reparaties worden gedaan voordat het schip verder kan. Bovendien moet er eerst nog technisch onderzoek plaatsvinden door de politie naar de oorzaak van het ongeval. 1 van de schepen beschikt over camerabeelden. Ook gaat de politie radarbeelden gebruiken om te achterhalen hoe de aanvaring heeft kunnen plaatsvinden.

Het Nederlandse schip liep lichte schade op en kon verder varen. Niemand raakte gewond. De waterpolitie kwam aan boord van beide schepen om de schippers te controleren of ze onder invloed van drank of drugs waren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 + 11 =