Home Nieuws Aanleg klein voedselbos in Tholen

Aanleg klein voedselbos in Tholen

486
0

Gemeente Tholen plant op vrijdag 1 april twintig fruitbomen aan in de brede grasstrook die tussen het parkeerterrein van het gemeentehuis en de Postweg in Tholen ligt. Het planten van deze fruitbomen vormt een eerste aanzet van een klein voedselbos en draagt bij aan de uitvoering van de motie Actieplan Bomen om meer bomen en planten aan te planten in de openbare ruimte, tuinen en in het buitengebied. Het realiseren van meer groen zorgt voor een gezonde woon- en werkomgeving, het verminderen van hittestress en het vergroten van de biodiversiteit.

In het voedselbos komen tien perenbomen, zeven mispels en drie kweeperen te staan. Dit zijn vruchtdragende beplantingen, waarvan inwoners de vruchten kunnen plukken en gebruiken. Op een later moment kan het voedselbos verder worden uitgebreid. Inwoners die mee willen denken over de verdere aanleg en/of onderhoudswerkzaamheden willen uitvoeren in het voedselbos kunnen contact opnemen met de gemeente door een mail te sturen naar gemeente@tholen.nl met als onderwerp Voedselbos.

Aangekochte perenbomen
De tien perenbomen die worden aangeplant zijn afkomstig van fruitteler Wisse uit Anna Jacobapolder. Wisse wil onder andere een kinderboerderij en speeltuin gaan realiseren. Hiervoor moeten oude perenbomen verwijderd worden. Deze perenbomen van de soort Doyenné du Commice krijgen een nieuwe plek in het voedselbos in Tholen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − 5 =