Het afgelopen jaar heeft een groot deel van Nederland thuis moeten werken. Dit voelde aan het begin waarschijnlijk erg onwennig. Toch zijn veel mensen door de tijd heen het thuiswerken meer en meer gaan waarderen. Dit geldt zowel voor werkgevers als werknemers. De kans is dan ook behoorlijk groot dat het thuiswerken nooit meer uit onze maatschappij zal verdwijnen. Om goed thuis te kunnen werken dien je echter wel een fatsoenlijke thuiswerkplek te hebben. Hierom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw thuiswerkplek!

Kantoormeubilair
Om normaal thuis te kunnen werken dien je in ieder geval over een paar stukken kantoormeubilair te beschikken. Dit komt omdat het reguliere meubilair dat je in huis hebt niet geschikt is om hele dagen op/aan te werken. Probeer daarom in ieder geval een bureau en een bureaustoel in huis te halen. Deze stukken kantoormeubilair hebben namelijk de meeste invloed op jouw lichamelijke gesteldheid. Als je te lang op een niet-geschikte bureaustoel zit, dan is de kans op langdurige lichamelijke klachten aanzienlijk.

Internetverbinding
Wanneer je thuiswerkt ben je volledig afhankelijk van jouw eigen internetverbinding. Deze internetverbinding zorgt ervoor dat jij je werkzaamheden goed kunt uitvoeren en zorgt er daarnaast voor dat je contact kunt hebben met jouw collega’s. Als je dus weet dat je nog langdurig thuis zal werken is het zeker aan te raden om een stabiele en sterke internetverbinding aan te leggen. Kies daarom tijdens het internet vergelijken altijd voor een abonnement met een hoge internetsnelheid!

Rust
In een thuissituatie zijn er over het algemeen meer prikkels dan in een werksituatie. Probeer daarom een zo rustig mogelijke werkplek te creëren. Dit doe je door je bureau zo schoon mogelijk te houden en daarnaast de prikkels van buitenaf zoveel mogelijk te elimineren. Als je bijvoorbeeld in een drukke wijk woont kunt je deze geluiden zoveel mogelijk reduceren door een koptelefoon te dragen. Een ander veelgehoord probleem rondom het thuiswerken is de afleiding van huisdieren. Wanneer je merkt dat je regelmatig afgeleid raakt door jouw hond of kat is het aan te raden om een aparte werkplek te creëren. Door een deur tussen de werkplek en de andere ruimte in jouw woning te plaatsen kun je de huisdieren weghouden van de werkplek.

Vorig artikelPolitie zoekt getuigen ongeluk Sint-Annaland
Volgend artikelSchriftelijke vragen PvdA/GL en CDA

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in