Home Nieuws Aandacht voor suïcidepreventie in de gemeente Tholen.

Aandacht voor suïcidepreventie in de gemeente Tholen.

1159
0

Zaterdag 10 september was het Wereld Suïcide Preventiedag. De week voorafgaand was er een Roadtrip door Nederland. Deze Roadtrip ‘Samen minder suïcide’ is georganiseerd door 113 Zelfmoordpreventie. In de bus van de Roadtrip reden medewerkers van 113 mee. En in de plaatsen die aangedaan zijn waren lokale bestuurders aanwezig van zowel overheid als van ggz-instellingen, ziekenhuizen en andere instellingen die ggz-raakvlakken hebben.

Leidschendam, Roermond, Arnhem, Staphorst, Hoorn, Zwolle zijn gemeenten waar de Roadtrip bus gestaan heeft. Op maandag 5 september begon de Roadtrip in Vlissingen om later op de dag in Goes bij het ADRZ en Emergis neer te strijken.

Roland van Tilborg uit Sint-Maartensdijk is ervaringsdeskundige en was deze maandag de hele dag mee op pad. Hij werd zo enthousiast dat hij ook zo’n plaquette besteld heeft en deze op zijn homemade palletbankje gaat schroeven voor zijn winkel. Van Tilborg: ”Door mijn persoonlijke ervaringen met dit onderwerp vind ik het belangrijk dat er zo breed mogelijk aandacht aan gegeven wordt. Ik weet ook uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om er over te praten en dat geldt, helaas, voor te veel mensen en dan vooral mannen.”

Het doel van deze Roadtrip was en is de aandacht vestigen op suïcidepreventie. Hiervoor zijn plaquettes ontworpen met daarop de boodschap “Een goed gesprek begint met iemand écht zien.” Met daarbij een QR-code waar je na het scannen ervan terecht komt op de speciale website hierover. In Goes is in het ‘wandelbos’ bij Emergis een dergelijk bordje op een rustbankje geschroefd. De bedoeling is dat mensen op dit bankje n.a.v. deze plaquette een gesprek kunnen hebben over o.a. dit onderwerp.

Om hier extra aandacht voor te generen heeft hij wethouderZorg en Welzijn, Corniel van Leeuwen bereidt gevonden om hieraan mee te werken. Zodat Tholen ook op de kaart komt te staan met aanwezigheid van dergelijke bankjes.

De onthulling zal plaatsvinden op maandag 19 september 2022 om 10:00 uur voor het Wegwijs Lokaal, Kaaistraat 11 in Sint-Maartensdijk.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in