A29 richting Rotterdam blijft dicht tot woensdag 7 april 05.00 uur

De Volkerakbrug in de A29 richting Rotterdam blijft langer afgesloten dan aanvankelijk de bedoeling was. Tijdens werkzaamheden dit weekend aan de brug bij Willemstad kwam onverwacht slijtage aan het wegdek naar voren, meldt Rijkswaterstaat. De weg tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein blijft daarom dicht tot woensdagochtend in plaats van maandagochtend.

Rijkswaterstaat voert deze en volgende maand groot onderhoud uit op de A29. Zo worden het asfalt en de voegovergangen vervangen en zijn er dus werkzaamheden aan de Volkerakbrug. De slijtage die daar is ontdekt, moet eerst hersteld worden voor de geplande nieuwe asfaltlaag aangelegd kan worden.

De brug blijft om die reden dicht tot woensdagochtend 05:00 uur, waardoor weggebruikers richting Rotterdam dus om moten rijden. Zij moeten rekening houden met ongeveer een half uur extra reistijd. Verkeer vanuit Bergen om Zoom kan omrijden via de A59, A17 en A16; mensen die naar de zuidkant van de Hoeksche Waard of naar Goeree-Overflakkee moeten rijden om via de N57 en A15.

Ook na woensdag ondervindt het verkeer nog hinder van de werkzaamheden. De eerstvolgende dagen zijn er bij de Volkerakbrug twee versmalde rijstroken open, waar verkeer met maximaal 70 kilometer per uur overheen mag rijden. Hulpdiensten, voetgangers en fietsers kunnen vanaf maandagochtend wel gebruik maken van de parallelbaan van de A29 over de Volkerakbrug.

Het scheepvaartverkeer bij de Volkeraksluizen heeft geen last van de uitgelopen wegwerkzaamheden, aldus Rijkswaterstaat.Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + twaalf =