Home Nieuws Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu

493
0


Voor Meer Bomen Nu is Ingeborg vrijwilliger in Zeeland: MeerBomenNu – Samen miljoenen bomen (ver)planten voor minder CO₂.

Meer Bomen Nu oogst in heel Nederland overdadige en ongewenste zaailingen uit o.a. natuurgebieden. Deze geven we vervolgens gratis weg aan boeren en burgers die willen planten. Zo verplanten we boompjes en struiken van een kansarme naar een kansrijke plek.
Meer Bomen Nu heeft drie belangrijke doelen: klimaatverandering tegengaan (meer bomen planten om meer CO2 op te nemen), het vergroten van de biodiversiteit en het bieden van handelingsperspectief aan mensen die willen meehelpen.

Van november tot maart trekt Meer Bomen Nu met vrijwilligers natuurgebieden, landgoederen, parken en tuinen in om overtollige zaailingen te verzamelen. Deze zaailingen variëren in lengte van 50 tot 150 cm en zijn van voornamelijk inheemse soorten die zich makkelijk verspreiden. Oogstdagen worden altijd georganiseerd en geleid door oogstbegeleiders. Dit zijn over het algemeen vrijwilligers of terreinbeheerders, soms boswachters of ecologen.

We doen dit met groepjes vrijwilligers. Het werk is niet heel zwaar, we halen alleen boompjes uit die met een spade eruit geschept kunnen worden. En soms zagen we stekken van bijvoorbeeld populieren of wilgen zodat hiermee nieuwe bomen geplant kunnen worden. Boompjes/ struiken mogen gelijk meegenomen worden door mensen die daar interesse in hebben. Wat overblijft wordt tijdelijk ingekuild bij een Bomenhub in de buurt (op Tholen is deze te vinden naast het gemeentehuis) tot iemand ze wil komen halen of tot de uitdeeldag op 2 maart.

Dit jaar hebben we voor het eerst twee oogstdagen op Tholen:
– 14 februari (9.00u-13.00u) in het Stallands bos bij Sint-Annaland
– 24 februari (9.00u-12.00u) op landschapscamping Kruytenburg in Poortvliet
Voor deze twee dagen (zeker die op 24 februari) hopen we nog op een aantal mensen die het leuk vinden om een ochtendje (of 1 of 2 uurtjes, dat is uiteraard ook al heel fijn) te komen helpen.

Als iemand hier interesse in heeft of graag wat boompjes/ struikjes uit de bomenhub op te halen en thuis te planten ben ik te bereiken op: 06-21657678/ plugge.ingeborg@gmail.com.

Hartelijke groet van Ingeborg (Stavenisse)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in