Deze keer was wethouder Frank Hommel te gast in het programma Tholen in het Nieuws op donderdag 25 november en beantwoordde de vragen die Laban Hage had verzameld.

Frank benadrukte nogmaals de hartekreet om lokaal te kopen en iets minder uit te geven aan bepaalde Chinese artikelen.

Hij sprak zijn ongenoegen uit over het feit dat voetbalverenigingen hun vrijwilligers niet meer durven in te zetten om de CoronaCheck uit te voeren omdat zij allerlei verwensingen naar hun hoofd geslingerd krijgen. Het inzetten van externe beveiligers moet feitelijk niet nodig zijn.

De bouw van de nieuwe Haestinge kan nu feitelijk van start gaan, daarvoor begint binnenkort de sloop van de oude gebouwen.

Binnenkort vinden de commissievergaderingen plaats en deze zenden wij natuurlijk ook uit. Op 29 november Commissie Ruimte, 30 november Commissie Samenleving, 1 en 2 december Commissie Bestuurszaken. Op 1 dec is de laatste gemeenteraadsvergadering in dit jaar en de een na laatste in deze coalitie. In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De omroep gaat daarvoor een verkiezingsdebat in Sint Philipsland organiseren.

Frank geeft een warm pleidooi voor het behoud van de enige wielerronde op Tholen, namelijk de ronde van Oud-Vossemeer. Met name de aanwas van jonge sporters/wielrenners is heel belangrijk. Uit hoofde van zijn wethoudersschap bezoekt Frank het gehele jaar door allerlei sportwedstrijden. Behalve op sommige zaterdagen want als het mooi weer is springt hij op zijn fiets.

Het komende jaar krijgt het toerisme een extra boost door allerlei maatregelen zoals de nieuwe stadsgidsen. Er zijn genoeg interessante zaken in de gemeente zoals Het Watersnoodhuis in Stavenisse, De Meestoof in Sint-Annaland, Het Roosevelthuis in Oud-Vossemeer.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 27 november tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in