Home Nieuws Gesprek met de burgemeester op 22 april

Gesprek met de burgemeester op 22 april

1499
0

Burgemeester Marleen Sijbers was vandaag, donderdag 22 april, weer te gast in onze studio en sprak Laban Hage met haar in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek. Theo Korevaar van de SP is in het tweede uur te gast in het programma.

Natuurlijk werd het gesprek gestart met de stand van zaken met betrekking tot de corona-pandemie. Helaas telt Tholen nu qua aantal positieve besmettingen 5,5 personen per 1000 inwoners, vlak achter Reimerswaal dat 6,4 personen telt. Vlissingen behaalt 3,5 personen.

Relatief heeft Tholen 11,7 gevaccineerden per 1000 inwoners , 11,9 in Reimerswaal. Er is geen een-op-een relatie tussen beide cijfers (besmettingen/gevaccineerden). Leeftijdsopbouw is een medebepalende factor.

Maandag 26 april is de dag van de lintjesregen, helaas is het in Tholen slechts een lichte drup, omdat er feitelijk erg weinig voordrachten zijn gedaan. De uitreiking is maandag te volgen via Omroep Tholen.

Helaas ook dit jaar nog zeer weinig activiteiten ter gelegenheid van Koningsdag. Er zijn lokaal wel enkele kleine activiteiten die zijn terug te vinden in de nieuwsbladen.

De 4 mei herdenking vindt ook dit jaar in een aangepaste vorm plaats. Omroep Tholen zend de toespraak van de burgemeester en de kranslegging uit tussen 19.30 en 19.55 uur zodat de Nationale Herdenking aansluitend gevolgd kan worden. Van zonsopgang tot zonsondergang mag er op 4 en 5 mei gevlagd worden.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 24 april wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur is het gesprek met Theo Korevaar nogmaals te beluisteren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in