College Dijkveiligheid

Waterschap Scheldestromen organiseert binnenkort nog drie keer een College Dijkveiligheid. Een activiteit waarbij Zeeuwen worden uitgenodigd en uitgedaagd hun kennis over dijken, overstromingen en superstormen bij te spijkeren. De gratis Colleges Dijkveiligheid zijn in Middelburg, Zierikzee en Goes en zijn interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

De data en locaties zijn:
-Maandag 9 oktober 2017: waterschapskantoor Middelburg, 19.30 uur
-Donderdag 19 oktober 2017: gemeentehuis Zierikzee, 19.30 uur
-Woensdag 25 oktober 2017: gemeentehuis Goes, 19.30 uur

Al vier keer eerder organiseerde het waterschap een dergelijk College. Dijkgraaf Toine Poppelaars: “Er was zo veel belangstelling dat we het nu in heel Zeeland organiseren, dit zijn de laatste drie van de serie. Waterveiligheid is van groot belang, daar staan we niet altijd bij stil. Daarom zijn de Colleges niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk. Voor jong en oud.”

De avond duurt van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Dijkgraaf Toine Poppelaars opent de avond. Het college wordt gegeven door de jonge waterschappers Robbert – Jan Lenselink en Jelle – Jan Pieterse. Aanmelden is verplicht via communicatie@scheldestromen.nl of 088-2461000.

Het College Dijkveiligheid van 9 oktober is extra ingepland vanwege de Zeeuwse Week van de Veiligheid (9-13 oktober). De andere twee data vinden plaats in de landelijke Week van Ons Water (18-25 oktober). Alle activiteiten die Scheldestromen organiseert tijdens de Week van Ons Water staan op scheldestromen.nl/weekvanonswater

Tijdens het College Dijkveiligheid wordt het overstromingsspel gespeeld. Centrale vraag: wat is belangrijk om in huis te hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − een =