Expositie koffiekamer de Meestoof

In de Koffiekamer van Museum de Meestoof is deze week weer een nieuwe expositie van een hedendaagse kunstenaar gestart. Na een goed bezocht expositie van Annemiek Buijs is dit keer Cent van Dijke die een selectie van zijn werken tentoonstelt.

Cent, geboren en getogen “Stallander”, verruilde na een werkzaam leven in de weg- en waterbouw de technische tekeningen voor de artistieke.
Na een aantal jaren les bij het atelier van Jos Boogaard begon Cent in 2012 een opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten ST-LUCAS te Kapellen (België). Deze opleiding Schilderkunst heeft hij dit jaar met goede score in de hogere graad afgerond.

Cent vertelt over zijn werk
“Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde techniek. Ik schilder en teken zowel met olieverf, acryl, aquarel, pastelkrijt en Oost-Indisch inkt.”
“Mijn onderwerpen kies ik, hoe kan het ook anders, waar mijn meeste interesse naar uit gaat. En dat is o.a. architectuur en landschappen. Ook portretten hebben mijn voorkeur. Vrijwel alle onderwerpen zijn door mezelf gefotografeerd.”
Eerdere exposities van kunstschilder van Dijke waren onder andere bij Landschapscamping Kruytenburg, Hotel KOM en het Gemeentehuis Tholen.

Tijdens zijn expositie in Museum de Meestoof zijn architectuur onderwerpen te zien als de Boulevard van Vlissingen, het Rijksmuseum, de Markthal te Rotterdam en Sacre Coeur in Parijs. Maar ook het strandje van Sint Annaland is door Cent aan het schilderslinnen toevertrouwd. Daarnaast is er ook vrij werk en portretten te zien.

Nog meer te zien in het museum: BRUYNZEEL
Natuurlijk is de rest van museum ook meer dan de moeite waard om te bezoeken. De wisselexpositie van dit jaar gaat over de familie Bruynzeel en de Bruynzeelfabrieken “120 jaar Bruynzeel”. Cornelis Bruynzeel, geboren 1842 in Sint Annaland, richtte in 1897 de “firma C. Bruynzeel en Zonen, aannemers, timmerbedrijf en Architecten” op. Deze expositie laat veel bekende producten zien van Bruynzeel zoals de beroemde Piet Zwart keuken uit 1939, de parketvloeren, en de potloden. Maar ook minder bekende producten als houten fietsbanden, speelgoed en de Valk zeilboot. Ook was Cornelis Bruynzeel een belangrijke opdrachtgever van Kunstbeweging “De Stijl’ waarvan dit jaar het honderdjarig bestaan herdacht wordt.

Het werk van Cent van Dijke is nog te zien tot 28 oktober. Ook de Bruynzeel expositie duurt tot 28 oktober.

Museum de Meestoof
Bierensstraat 6
4697GE Sint Annaland
Telefoon: 0166-652901
www.demeestoof.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =