Creatieve zomerworkshops de Meestoof

Creatieve zomerworkshops voor kinderen t/m 12 jaar bij Streekmuseum De Meestoof

Kinderen kunnen deze zomer zelf als ontwerper in Streekmuseum De Meestoof aan de slag. Willemien van Dijke van Kunstkamer Holland Huis verzorgt 26 juli, 9 en 23 augustus drie workshops. Ontwerper Piet Zwart is de inspiratiebron van de workshops.

Piet Zwart werd in het jaar 2000 tot ontwerper van de eeuw uitgeroepen. Hij was industrieel en grafisch vormgever, fotograaf en binnenhuisarchitect. Hij ontwierp steeds nieuwe dingen die het leven verbeterd hebben. Hij werkte voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Bruynzeel; de van oorsprong Nederlandse timmerfabriek waar deuren, vloeren, potloden en keukens gemaakt werden. Dit seizoen staan de beroemde Bruynzeel-fabrieken bij Streekmuseum De Meestoof in het zonnetje. Onder de titel ‘Bruynzeel: van boeren op Tholen tot internationaal bedrijf’ geven wij een overzicht van de erfenis die de Bruynzeels, geboren op Tholen, achtergelaten hebben.

Workshop
Na een bezoekje aan de tentoonstelling zullen de kinderen, aan de hand van het voorbeeld van de creatieve duizendpoot Piet Zwart, zelf als ontwerpers aan de slag gaan. De kinderen worden hierbij begeleid door Willemien van Dijke. Uiteraard mogen de ontwerpen, getekend met door Bruynzeel geschonken kleurpotloden, na afloop mee naar huis.

Deelname kost vijf euro p.p. (dit is inclusief toegang tot het museum) en start om 14.00 uur. Opgeven kan via info@demeestoof.nl of telefonisch via 0166-652901.

Streekmuseum de Meestoof is te vinden aan de Bierensstraat nummer 6 in Sint-Annaland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + vijf =