Gepassioneerd concert in oude stadhuis Tholen

Afgelopen zaterdag gaf ensemble “A la Douzaine” in een maximaal gevulde Oude Raadzaal een exposé over de muzikale relatie tussen Georg Philipp Telemann en Carl Philipp Emanuel Bach.

In het programma dat de titel “Georg Philipp en Carl Philipp – Passie voor muziek” meekreeg, toonden blokfluitist Michel van Bruggen, gambiste Maaike Boekholt en clavecinist Norbert Bartelsman aan dat Telemann in zijn lange leven zowel typerende Barok muziek als Pre – Klassieke muziek schreef, die als leidraad diende voor de Empfindsame Stil en Sturm und Drang composities van zijn petekind en tweede zoon van J. S. Bach, Carl Philipp Emanuel.

Maaike Boekholt soleerde in een sonate van Telemann voor viola da gamba en basso continuo. Een fraaie fijnzinnige vertolking gaf zij van deze zeer boeiende compositie.

Michel van Bruggen speelde zowel in ensemble verband als solistisch zeer gepassioneerd, en buitte de muzikale intentie van met name de werken van Bach volledig uit: uitbundig in de snelle delen, ingetogen diepzinnig in de langzame delen.

Clavecinist Norbert Bartelsman toonde zich een solide continuo speler en voorzag elk werk van een interessante toelichting, waarbij hij Telemann en Bach in een breder historisch kader plaatste.

Het was wederom plezierig te merken dat zowel inwoners van de gemeente Tholen als toeristen de weg naar het Oude Stadhuis weten te vinden voor de serie Stadhuisconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.

De wekelijkse concerten op zaterdagmiddag duren tot en met 26 augustus.
Meer info is te vinden op: wwww.keldermansconcerten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + zeven =