De Thoolse dagen staan weer voor de Deur

Vrijdagavond 28 en zaterdag 29 april 2017 gaat het Thoolse spektakel weer van start op het industrieterrein Klaverveld te Oud-Vossemeer.

Vrijdagavond:
Dit jaar is er behalve een tentfeest met DJ Rick ook trekkertrek, namelijk de Ntto National komt met de volgende klassen rijden voor de Big Benz sleepwagen die het de tractoren moeilijk probeert te maken om de full pull te halen:
Sport 4,5 ton Beloften
Supersport 3,6 ton Beloften
Light Modifieds II
Light Superstocks

Dus wordt het buiten heel gezellig deze vrijdagavond. Naast wat te eten en te drinken ook spanning op de baan, want ze willen natuurlijk allemaal 1e worden op onze kleibaan.
Deze kleibaan zorgt ervoor dat de deelnemers het vermogen goed kwijt kunnen. Goed voor spektakel.

De 2.500 kg Light Modifieds II zijn op alcohol rijdende, zelfbouw tractoren die de nodige pk’s en geluid produceren uit heel verschillende motoren. Van een Daf motor uit een vrachtwagen tot een Continental motor uit een legertank.

Daarnaast is er nog de sport en supersport klasse. Deze hebben een opgevoerde dieselmotor, die de nodige pk`s levert, maar toch nog het originele uiterlijk hebben. De Light Superstock zijn standaard uitziende tractoren, maar rijden op methanol.

Zaterdag:
Dan zal het spektakel om 11.00 uur van start gaan met de standaard klassen. Er zijn 2 banen waar de Stille Kracht en de Big Benz sleepwagen het de deelnemers zo moeilijk mogelijk gaan maken om de 100 meter af te leggen. Ook dit jaar is de ITPV er weer met veel spektakel in de zin van veel pk’s veel gegrom en geluid van de opgevoerde motoren tot wel 3500 pk.
De volgende klassen komen aan bod op de zaterdag:

ITPV klassen met:
3.0 ton supersport
3,5 ton supersport
4,5 ton supersport
3,5 ton prostock
4,5 ton hotstock
3,0 ton vrije klasse
3,5 ton vrije klasse
4,0 ton vrije klasse
9,5 ton supersport trucks

Natuurlijk zijn er de standaard klassen, van 2,5 ton tot 12 ton, waar de onderlinge strijd ook heftig kan zijn.
De Thoolse deelnemers willen allemaal een beker mee naar huis nemen, maar de vele deelnemers van buiten het eiland Tholen zullen zich ook dit jaar weer laten zien en zeker niet zonder strijd te leveren naar huis gaan.

Ook hier zullen de nodige pk’s los gelaten worden. Trekkers van 12.000 kg met meer dan 200 pk, maar ook de trekkers van 2.500 kg maken er een spannende wedstrijd van.
Hier zijn de wat oudere trekkers te zien en geven toch een extra tintje aan deze dag.
Zodoende is er voor jong en oud genoeg te beleven. Voor de jeugd is er een gigantisch springkussen en eten en drinken is er in overvloed.

Verder staan er diverse sponsoren die hun product promoten. Naamsbekendheid vergroten door borden, vlaggen of een mooi logo op het 6×4 grote Led scherm. Dit scherm staat aan het einde van de baan en geeft de getrokken afstand weer van de kandidaten. Tussentijds zullen de advertenties en logo’s op het bord verschijnen.
De borden, vlaggen en het Led scherm zijn allemaal goed zichtbaar voor de ongeveer 1500 bezoekers uit Zeeland, Brabant, Zuid-Holland en zelfs België.
De planning is om zaterdags om ongeveer 19.00 uur klaar te zijn, maar voor gezelligheid staat geen tijd.

Het bestuur van de Thoolse Dagen bedankt alvast iedereen die deze dagen weer mogelijk
hebben gemaakt en hoopt op een gezellige, sportieve en zonnige dag.

Neem ook eens een kijkje op de website. www.thoolsedagen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + elf =