17e Zomerconcert

Zaterdag 16 september was een muzikaal hoogtepunt in de reeks Zomerconcerten. Dit keer het 17e concert in een reeks van 20.
Het optreden werd verzorgd door Annejo Vega Sanchez op viool en Maarten van der Kooij op piano.

De verwachtingen bij het 70 koppige publiek waren hoog gespannen maar het werd helemaal waar gemaakt. Eerst speelden ze een stuk van Frédéric Chopin (1810-1849), Nocturne Opus 9 voor piano en viool. Daarna een stuk van de grote meester Johann Sebastian Bach (1685-1750), Air on G-string. Vervolgens een stuk bewerkt voor viool en piano waarvan we de klanken ook herkennen als een werk van Charles Aznavour (1924-heden) met als titel She. Daarna kwam de melodie zoals Carel Kraayenhof die speelde op zijn Bandaneon tijdens het huwelijk van toen nog Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in 2001.

Het bleef Zuid-Amerikaans want Annejo Vega Sanchez en Maarten van der Kooij speelden daarna een Bossa Nova, een Zuid-Amerikaanse tango.
Ze sloten deze muzikale middag af met een mix van drie muziekstukken waarvan de laatste een bewerking was van een lied van Johannes de Heer met als thema ‘Ik zie een poort wijd open staan’.

Een ovationeel applaus was de beloning van het publiek na afloop van dit prachtige concert.

Met dank aan Rien Burgers voor de foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + zes =