10 jaar Kringloopwinkel OverThollig Tholen

10 jaar geleden, op zaterdag 13 januari 2007 gingen de deuren van kringloopwinkel Tholen voor het eerst open voor het publiek. Dit was in de toenmalige TIMPA, de plaats waar nu de Vestehof gevestigd is. Het initiatief voor een kringloopwinkel is destijds genomen vanuit het RAC, een commissie die gelden bijeenbracht voor de nieuwe Rehobothkerk.

Het TIMPA gebouw was onderdeel van bestemmingsplan Vestetuin. Daarom werd een andere locatie gezocht.

In februari 2011 is de winkel verhuisd naar de hal aan de Postweg, de locatie waar de winkel nog steeds gevestigd is. De winkel kreeg de naam OverThollig: bij een kringloopwinkel worden spullen aangeboden die overbodig, overtollig zijn. Ook zit in deze naam een speelse verwijzing naar Tholen.

De opbrengst van de verkochte goederen is nog steeds volledig bestemd voor de plaatselijke Rehobothkerk. Vrijwilligers van deze kerk runnen het geheel. Door deze groep enthousiaste personen worden de goederen gesorteerd, gerepareerd, geprijsd en verkocht.

De kringloopwinkel levert een positieve bijdrage aan een duurzaam milieu door de hoeveelheid grof vuil en huisvuil te verminderen. Daarnaast is het ook een stimulans tot hergebruik van producten en materialen.

Zaterdag 25 maart wordt het 10 jarig jubileum gevierd.
De winkel is op deze dag geopend van 09.30 – 15.30 uur. Vanuit de naastgelegen hal worden (klein)meubelen verkocht voor lage prijzen. Ook start deze dag de verkoop van 2e hands zomerkleding. Voor de kinderen is er een springkussen.
De koffie met iets lekkers staat klaar!

De kringloopwinkel OverThollig Tholen is te vinden aan de Postweg 3c in Tholen

Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op: www.kringloopwinkeltholen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =