Home Nieuws 1.000 duurzame Thoolse mondkapjes per week

1.000 duurzame Thoolse mondkapjes per week

699
0

In totaal hebben ruim 30 vrijwilligers vanuit de gehele gemeente Tholen zich aangemeld voor het initiatief van Zorgcoöperatie Anna Zorgt uit Sint-Annaland om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het huidige tekort aan mondkapjes. Het andere doel is het vergroten van de bewustwording dat je met zo’n mondkapje de kans op verspreiding van het virus kunt verkleinen. Het zijn duurzame kapjes in allerlei kleuren. Een aantal professionele zorgpartijen maken er inmiddels gebruik van en nu worden de kapjes ook aangeboden aan alle inwoners. Inmiddels is een eerste voorraad van 500 mondkapjes door het vrijwilligersteam gerealiseerd en verkrijgbaar bij diverse distributiepunten in de gemeente Tholen.
Zo’n 1.000 duurzame mondkapjes worden er vanaf nu wekelijks geproduceerd vanuit de Thoolse en Fluplandse huiskamers. Een netwerk aan vrijwillige naaisters, chauffeurs en netwerk aan verkoopadressen zijn opgezet om iedere inwoner de kans te geven om het overdragen van het virus te verkleinen. Het is in Nederland een wat ongewoon beeld om met een mondkapje rond te lopen, echter in heel veel andere landen valt het juist op als je zonder mondkapje loopt.
Deze duurzame mondkapjes zijn gemaakt van katoenen stoffen in allerlei kleuren en patronen.
De kapjes en filters die erin zitten kunnen worden gewassen. Een instructie voor gebruik en onderhoud is bijgevoegd. Om de vier dagen krijgen de vrijwilligers een set met materialen uitgereikt om er vervolgens thuis vanachter de naaimachine mee aan de slag te gaan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + twee =