Home Activiteiten-archief

Activiteiten-archief

Maaltijdverhalen uit de Bijbel

Datum: woensdag, 27 september 2023
Tijd: 19:30
Locatie: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Agenda
VrijzinnigenNederland


Bijbelverhalen rond samen eten, met onder andere: hapje van de appel, drie gasten bij Abraham, Martha en Maria, Zacheüs, het laatste avondmaal.

Kees vertelt de bijbel verhalen “opnieuw” en plaatst ze in het hier en nu.

Kees Posthumus werd opgeleid tot onderwijzer en studeerde later theologie.

Hij werkte als kerkjournalist, maar is ook theatermaker en verhalenverteller.

Datum: Woensdag 27 september 2023
Aanvangstijd: 19.30 uur
Plaats: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Door: Kees Posthumus
Toegang: €10,00 (niet leden) / €7,50 (leden en vrienden) inclusief koffie/thee.

Reünie Gospelkoor Polyhymnia

Datum: zaterdag, 23 september 2023
Tijd: 15:00
Locatie: Deze volgt later
Agenda
Poster reünie_50 jaar Polyhymnia


Op zaterdag 23 september 2023 bestaat Gospelkoor Polyhymnia precies 50 jaar! Dat is reden voor een feestelijk jubileumjaar met verschillende activiteiten.

We trappen het jubileumjaar af met een reünie voor (oud)koor- en comboleden op zaterdag 23 september vanaf 15u. De locatie en het exacte programma worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de mail, social media en de website.

Ben jij een (oud)koor- of combolid? Geef je op via het e-mailadres jubileum@gospelkoorpolyhymnia.nl. Vermeld daarbij je naam en je contactgegevens.

Zomerconcert Tholen in de Koorkerk van de Hervormde Kerk

Datum: zaterdag, 23 september 2023
Tijd: 14:30
Locatie: Koorkerk Tholen
Agenda
IMG-20230907-WA0000


Zomerconcert op 23 september 2023 met medewerking van het “Thools Mannenensemble” o.l.v. Koos van der Slikke

Het ensemble bestaat uit 14 zeer enthousiaste koorleden, in leeftijd best variërend, drie 1e tenoren, drie 2e tenoren, vier baritons en vier bassen.
Koos van der Slikke is de dirigent en Kees van der Slikke onze begeleider op het orgel.

In 2012 is het ensemble ontstaan uit verschillende koren.
Het repertoire wat gezongen wordt is zeer gevarieerd, van geestelijke liederen, vaderlandse liederen en moderne muziek met inhoud. Ook geven we invulling aan de Bijbelse thema’s Kerstfeest en Pasen.

Enkele voorbeelden van componisten waarvan muziek gebruikt wordt zijn: F. Schubert, M. Mans, J.S. Fearis, J. Ewbank, J.C. v.d. Slikke, R. Smart, A. Vivaldi, M. Zonneberg.
Zo probeert het ensemble met onderscheidende muziek een plekje in de zangwereld in te nemen waarvan we andere mensen willen laten mee genieten.
Ook voor het zomerconcert van 23 september 2023 hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld en is zeker de moeite waard om te komen beluisteren.

Thools Bierfestival op zaterdag 23 september

Datum: zaterdag, 23 september 2023
Tijd: 14:00 - 21:00
Locatie: Gasthuiskapel, Kerkstraat 15 Tholen
Agenda
IMFA8556


Eindelijk mogen ze weer! Marlies (van ’t Wienuus) en Charel gaan eindelijk weer een Thools Bierfestival organiseren. De vorige edities waren stuk voor stuk succesvol en in een geweldige atmosfeer kon kennis gemaakt worden met Craftbieren uit de regio en ook van ver daar buiten.

De edities in 2021 en 2022 vielen door het welbekende virus niet te organiseren. Wel waren er de succesvolle Bierboxen om liefhebbers door de barre tijden te slepen.
Er is dit jaar gekozen voor de sfeervolle locatie van Gasthuiskapel in de Kerkstraat in Tholen. Hier zullen de brouwers één dag hun domicilie hebben en kunnen bezoekers een keuze maken uit de vele speciaal bieren die worden aangeprezen. Ook dit jaar natuurlijk weer met het speciale proefglas van het Thools Bierfestival in de hand. Dit ontmoetingsfeestje met gelijkgezinden mag je niet missen.

De brouwers krijgen op de binnenplaats en de binnentuin allemaal een mooie plaats. Ook is er dit jaar weer gedacht aan lekkers voor bij het bier, in de vorm van eten. Voor de BOB is er een assortiment met 0% bieren, ook wat minder bekende! Uiteraard is het mogelijk ook een frisje of een glas kwaliteitswijn aan te schaffen voor de niet bier liefhebber. Tot slot is er ook nog een DJ die voor sfeervolle (achtergrond)muziek zorgt.
Zaterdag 23 september van 14.00-21.00 uur in de Gasthuiskapel, Kerkstraat 15 Tholen

Al met al zijn alle ingrediënten weer aanwezig voor een fraaie editie van het Thools Bierfestival. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Wienuus in Tholen en uiteraard aan de deur.

De kaarten kosten €15,00 maar daarvoor krijg je dan ook 3 consumptiemunten voor de speciaalbieren of een alcohol vrije consumptie of een wijn.

Rommeltocht Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 23 september 2023
Tijd: 10:00 - 17:00
Agenda
sint-philipsland


Zaterdag 23 September is er van 10u-15u door de straten van Sint Philipsland een rommeltocht.

Deelnemers verkopen hun spulletjes vanuit hun eigen voortuin of garage. U kunt een plattegrond met de deelnemende adressen afhalen bij de plaatselijke supermarkt Spar (Achterstraat 52-54).

Vierschaar brengt extra voorstelling ‘53

Datum: woensdag, 20 september 2023
Tijd: 20:30
Locatie: Fort de Waterschans in Bergen op Zoom
Agenda
beeld-53


Er komt een extra voorstelling van ’53. Op woensdagvond 20 september vanaf 20.30 uur. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via www. vierschaar.nl.

“De kaartverkoop voor ’53 loopt zo goed dat we zoveel mogelijk mensen gelegenheid willen geven te komen kijken. Voor de resterende voorstellingen is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Daarom heeft de Vierschaar gisteravond na overleg met alle betrokkenen hebben besloten een elfde voorstelling van ’53 te spelen”, zegt voorzitter Marco Duijvelaar.

’53 ging vrijdag jl. in première. Er stonden tot en met zaterdag 23 september tien voorstellingen gepland. De eerste drie zijn achter de rug; de reacties zijn lovend. “Iedereen doet zijn uiterste best om het publiek een geweldige avond te bezorgen. Dus ook onze bezoekers op woensdag 20 september.”

’53 is een eerbetoon aan de slachtoffers, de overlevenden en de helden van de watersnoodramp in 1953. Indrukwekkend en aangrijpend. Soms stil, dan weer uitbundig. ’53 wordt gespeeld op Fort de Waterschans in Bergen op Zoom

“Elke voorstelling op de Waterschans werd door het publiek met een ovationeel applaus beloond. Dan merk je dat we met zijn allen als Vierschaar toch weer iets bijzonders op het podium brengen. Heb je nog geen kaarten of hoorde je verhalen dat ’53 uitverkocht zou zijn? Grijp nu je kans, het is een van de laatste mogelijkheden om ’53 te gaan zien”, aldus de voorzitter van De Vierschaar.

Optreden van de @Hoc Singers

Datum: zaterdag, 16 september 2023
Tijd: 14:30
Locatie: Gasthuiskapel, Kerkstraat 15
Agenda
@Hocsingers


Zaterdag 16 september is er een concert van de @Hoc Singers. Deze groep van twaalf jonge mensen hebben veel plezier in zingen en het koor zingt a capella. Omdat de leden van het koor verspreid wonen is wekelijks repeteren niet mogelijk en komt men een aantal keren bij elkaar als er een optreden is gepland. Vandaar de naam ad hoc = @hoc. Deze formule garandeert uitdaging en houdt de groep fris en scherp!
Het repertoire is veelzijdig: van folksongs tot close harmony, van bewerkte popliedjes tot klassiek.
Zij treden op bij festivals, verzorgen Lessons & Carols en (eigen) concerten.

In de Gasthuiskapel in Tholen brengen de @Hoc Singers composities rondom het thema ‘from Eve till Dawn’: een reis van het vallen van de avond via de door sterren verlichte nacht naar een nieuwe dag!
Een afwisselend programma met muziek van Esenvalds, Gjeilo, maar ook Kurt Weill en Kate Rusby.
Van harte welkom in de Gasthuiskapel, Kerkstraat 15. Aanvang 14.30 uur. Toegang vrij.

Muziekvereniging Concordia organiseert gezellige fair

Datum: zaterdag, 16 september 2023
Tijd: 14:00 - 20:00
Locatie: MuziekLokaal aan de Zoekweg
Agenda
Concordia Fair poster 2023


Op zaterdag 16 september organiseert de muziekvereniging uit Tholen een gezellige Concordia Fair. Een muzikaal festijn waar iedereen uit Tholen en omstreken, van jong tot oud, welkom is. Er is genoeg vermaak zoals diverse muzikale optredens, leuke kraampjes, een springkussen, schminken, snoep scheppen en nog veel meer!

De muzikale optredens worden o.a. verzorgd door Kinderkoor Eigenwijs, het Young Jazz Quintet en Blaaskapel De Klienkers. Ook kun je allerlei lekkernijen kopen zoals Zeeuwse babbelaars, wafels, friet, hamburgers en saté. Kom gezellig sfeer proeven! De fair vindt plaats in en om ’t MuziekLokaal aan de Zoekweg in Tholen en duurt van 14.00 tot 20.00 uur. Daarna is iedereen welkom voor een gezellige afterparty.

Avondwandeling met de Oosterscheldestappers in Sint-Maartensdijk

Datum: dinsdag, 12 september 2023
Tijd: 18:30
Locatie: Haestinge Sint-Maartensdijk
Agenda
Oosterscheldestappers


Op dinsdagavond 12 september organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers een avondwandeling voor iedereen die hieraan mee wil doen.
Ook de wandelaars van andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom om met ons mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint-Maartensdijk.

De afstanden die er gewandeld kunnen worden is 5 of 10 kilometer.
Er wordt gelopen in groepsverband onder het motto samen uit samen thuis.
Er wordt met iedere wandelaar rekening gehouden als het tempo aangepast moet worden gebeurt dat ook

Het vertrek is om 18:30 uur vanuit Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk.
Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet leden.
Aan het deelnemen aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.
De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp.
Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en het maken van een gezellig praatje.
U weet het bewegen is goed voor de gezondheid kom daarom op dinsdag 12 september om 18:30 uur naar Haestinge.

Stadhuisconcert Tholen Open Monumentendag

Datum: zaterdag, 9 september 2023
Tijd: 16:30
Locatie: Oude Stadhuis van Tholen
Agenda
OudeStadhuis

Het slotconcert van de serie Stadhuisconcerten in Tholen van dit seizoen zal zaterdagmiddag 9 september een apotheose van allure zijn.

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft hiervoor het jonge getalenteerde Decameron ensemble uitgenodigd. Sopraan Anna-Julia David wordt begeleid op blokfluit, violoncello, fagot en clavecimbel. De verwachtingsvolle titel van het programma luidt: Les Délices de L’amour.

Komt u om 16.30 uur luisteren naar het Decameron ensemble tijdens deze fantastische middag vol Franse Barokmuziek! We dompelen u onder in het repertoire van de Franse cantates en laten u proeven aan de vervlogen sfeer van de salons in Versailles. Binnen in de prachtige 15e eeuwse Vierschaar van het Oude Stadhuis van Tholen speelt het Decameron ensemble werken van onder andere: Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marin Marais en Louis Nicolas Clerambault en neemt u mee op reis door mythologische verhalen en landschappen.

Tijdens Open Monumentendag zal het Oude Stadhuis zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur, waarbij in de Raadzaal op de eerste verdieping historische toetsinstrumenten en fraaie kopieën daarvan worden gedemonstreerd door Jan de Viet, artistiek adviseur van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.

De reeks van zes Avondconcerten zal aanvangen met een concert door het Viride Kwartet. Dit jonge maar reeds gerenommeerde strijkkwartet opent de serie op 4 november om 20.15 uur.
Nadere info www.keldermansconcerten.nl