Agenda-archief

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 24 augustus 2019

Tijd: Aanvang 15.30 uur.

Het Stadhuisconcert in het Oude Stadhuis van Tholen van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal zaterdag 24 augustus in het teken staan van het Rembrandtjaar. De Hollandse meester Rembrandt van Rijn overleed 350 jaar geleden.

Klavecinist Jan de Viet zal trachten een impressie te geven van de muzikale praktijk in het Amsterdam van de 17e eeuw. Uit de literatuur voor toetsinstrumenten wordt muziek gespeeld uit het Susanne van Soldt- en Gresse manuscript. Dit zijn deels populaire melodieën die ook werden gespeeld op de carillons van bv. de Zuiderkerk, vlakbij de Jodenbreestraat waar Rembrandt zijn atelier had. Eveneens klinken er werken van Jan Pieterszoon Sweelinck, diens leerling Heinrich Scheidemann en Anthonie van Noordt. Laatstgenoemde was organist aan de Nieuwe Kerk.
Omdat de getalenteerde diplomaat, dichter, componist, luitist en klavecinist Constantijn Huygens Rembrandt persoonlijk kende, zal Jan de Viet eveneens composities voor klavecimbel uitvoeren van een goede vriend van Huygens, Johann Jakob Froberger. Vanuit het idee dat Huygens mogelijk in aanwezigheid van Rembrandt klavecimbel speelde, zal naast Froberger ook muziek van diens Parijse leraar Louis Couperin worden uitgevoerd.

Bij dit concert wordt het klavecimbel bespeeld dat zich bevindt in de Vierschaar van het Oude Stadhuis. Het is een kopie met ravalement van een type instrument dat Sweelinck in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur aankocht van de zeer beroemde klavecimbelmaker Joannes Ruckers te Antwerpen.

Aanvang 15.30 uur.

Thoolse appelplukdag

Datum: zaterdag, 24 augustus 2019

Tijd: van 10.00 uur t/m 17.00 uur

Locatie: Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk.

Naar aanleiding van de Thoolse appelplukdag van zaterdag 17 augustus heeft de organisatie besloten om ook op zaterdag 24 augustus een appelplukdag te houden.
Omdat het afgelopen zaterdag slecht weer was heeft de teler besloten om op 24 augustus deze activiteit nogmaals te houden.

De appelplukdag wordt gehouden van 10.00 uur t/m 17.00 uur aan de Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk.

Braderie Tholen

Start datum: vrijdag, 23 augustus 2019

Eind datum: zaterdag, 24 augustus 2019

Locatie: Tholen

Traditiegetrouw is de Thoolse braderie de laatste van het eiland Tholen en Sint Philipsland. Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus belooft het weer een drukke boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 140 standplaatsen en verschillende activiteiten.

De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar is dan ook de Regentessestraat tot aan de Plantagestraat gereserveerd met daarbij het gedeelte Molenvlietsestraat vanaf de Regentesstraat tot aan het Bolwerk.

Tijdens de kinderbraderie – die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvindt – kunnen kinderen tot twaalf jaar het speelgoed dat zij niet meer gebruiken verkopen aan andere kinderen of aan opa’s, oma’s, vaders en moeders. “Het is echt gericht op de kinderen”, aldus Niek Jansen. “. Het gaat echt om speelgoed, boekjes en spelletjes voor de kinderen.” Wat niet verkocht wordt, dient men zelf weer mee naar huis te nemen. Er mag niets achterblijven.

Vrijdag vanaf 12.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 20.00 uur ’s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Het parcours is net als vorig jaar vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam. ” Volgens Jansen kenmerken de deelnemers zich door hun loyaliteit aan de Thoolse braderie. “We hebben dan ook gelukkig nooit problemen om de standplaatsen vol te krijgen.”

Net als voorgaande jaren kan men de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De route staat aangegeven met bordjes “P braderie”. Volgens Jansen is er altijd ruim voldoende plek bij de Oesterputten. De dijk nabij de Kruittoren is weer ingericht als “Invalide Parkeerplaats.

Vanaf donderdag 16.00 uur wordt de gehele binnenstad van Tholen afgesloten voor het plaatsen van de kramen, dit wordt nog per brief en met verkeersborden aangegeven.

Thoolse avond fietsvierdaagse

Start datum: maandag, 19 augustus 2019

Eind datum: donderdag, 22 augustus 2019

Tijd: 18:30

Locatie: Markt Tholen

Van 19 t/m 22 augustus word weer de jaarlijkseThoolse avond fiets vierdaagse gehouden.
De start en finish is op de markt in Tholen en is vanaf 18:30 uur.
De afstranden die gereden kunnen worden zijn de 15 en 25 km
Kosten voor de 4 avonden zijn 3 euro.
Voor meer informatie kunt u bellen 0166 60 22 17.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Zaterdag 17 augustus zullen klarinettist Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman een veelzijdig programma uitvoeren in de Vierschaar van het Oude Stadhuis in Tholen.

Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten geven zij een interessant beeld van de literatuur voor klarinet van de Barok tot heden, programmatisch aangeduid als: Van Händel tot heden. Er zullen werken worden gespeeld van o.a. Gluck, Schumann en Saint-Saëns.

Aansluitend bespeelt Martien van der Knijff het carillon van het Stadhuistorentje waar de bezoekers in de Stadhuistuin naar kunnen luisteren.
Aanvang 15.30 uur.

Thoolse appelplukdag

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Van 10.00 uur t/m 17.00 uur

Locatie: Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk

Naar aanleiding van het succes van de Thoolse appelplukdag van vorig jaar heeft de organisatie besloten om ook dit jaar weer een appelplukdag te houden.

De appelplukdag wordt gehouden op zaterdag 17 augustus van 10.00 uur t/m 17.00 uur.
Naast appels plukken zijn er nog meerdere activiteiten tijdens deze dag. Er is o.a. een springkussen, een zeepbaan en er rijdt pluktrein rond. Verder zijn er diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.

Dit alles wordt gehouden aan de Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk.

Zomerconcert

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Locatie: Grote Kerk in Tholen

Zaterdag 17 augustus zal in het kader van de zomerconcerten jong talent het van Dam orgel bespelen in de Grote Kerk in Tholen. Vincent de Ridder (1997) zal werken laten horen van Hendrik Andriessen, Carl Philipp Emanuel Bach, Charles-Marie Widor, Johann Sebastian Bach en Toon Hagen. Ook zal hij een eigen improvisatie spelen.

Vincent kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2015 studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Aart Bergwerff en Ben van Oosten en improvisatielessen volgt bij Hayo Boerema. Daarnaast volgt hij ook basso continuo en pianolessen. Verder volgde hij diverse masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck) en Willem Tanke (Messiaen).

Vincent de Ridder is als organist verbonden aan twee kerken, namelijk de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden.
Aanvang 14.30 uur. De toegang in gratis.

Sponsorzwemtocht

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: van 14.00 uur tot 18.30 uur

Op zaterdag 17 augustus organiseert Nautical Safety Tholen voor de derde keer een zwemtocht in de Oosterschelde, van Stavenisse naar Sint Annaland. Elke deelnemer zoekt sponsors om mee te kunnen doen. Deze keer komt de opbrengst ten goede aan Zorgonderneming EQuiMiO. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. Er zijn verschillende zwemafstanden mogelijk, variërend van 1 tot 8 kilometer. De start van de tocht is om 14.00 uur op het veer in Stavenisse, waar ook om 18.30 uur de afsluiting weer zal zijn.

Doel opbrengst
Met de opbrengst wil EQuiMiO een verblijf voor kleine dieren maken. Deze zorgboerderij biedt al meer dan 10 jaar therapie, coaching en begeleiding met paarden. Hiermee helpt zij kinderen of volwassenen met een licht verstandelijke beperking of met psychologische of psychiatrische problemen. Zo krijgen zij de mogelijkheid om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen. Het omgaan met dieren stimuleert hen hierbij. Behalve paarden, leveren ook andere dieren hun bijdragen aan het welbevinden van de cliënten. Voor de kleinere boerderijdieren is een overdekt verblijf nodig.

Tal van activiteiten
Zorgonderneming EQuiMiO zal zelf ook bij de zwemtocht aanwezig zijn met een informatiestand en leuke activiteiten, zoals boogschieten, paarden borstelen en een heuse stokpaardenrace. Ook kunt u spulletjes kopen die door de cliënten zelf zijn gemaakt.

Meer informatie
U kunt zich aanmelden voor de zwemtocht via www.nauticalsafetytholen.com/oosterscheldezwemmen. Hier vindt u alle informatie. Veiligheid is tijdens het zwemmen topprioriteit! Wilt u liever niet zwemmen? U kunt EQuiMiO ook helpen door bij het zwemmen te ondersteunen als sponsor, EHBO-er of vrijwilliger.

Speelmeerdaags

Start datum: woensdag, 14 augustus 2019

Eind datum: donderdag, 15 augustus 2019

Locatie: Sint-Maartensdijk

Ben je tussen de 6 en 14 jaar kom dan naar de speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk.
EvenementenComite Smalstad organiseert, in samenwerking met zondagschool de Zaaier, zwembad Haestinge en de Dorpstafel, van 14 t/m 16 augustus een speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk.
Kinderen tussen de 6 en 14 jaar zijn van harte welkom op het terrein van Weggemans dat bereikbaar is via de verbindingsweg. het is dezelfde plaats als vorig jaar en voor de derde dag het zwembad Haestinge .

Er kan van alles gebouwd en getimmerd worden. Er is volop materiaal om een mooi bouwwerk te maken.
Woensdag 14 augustus kan er van 10:00 uur tot 15:00 uur getimmerd. Breng wel zelf een hamer mee en zorg voor stevige schoenen.
Op donderdag 15 augustus van 10:00 uur tot 15:00 uur kunnen de timmerkunstwerken afgemaakt worden. Daarnaast is er een fietsclinic voor alle kinderen op een BMX-fiets. Op een speciaal parcours leert men hoe leuk fietsen is. Donderdagavond om 19:00 uur is er een spannende fietsdemonstratie door professionele fietsers en kunnen de timmerbouwwerken bezichtigd worden.
Op woensdag en donderdag wordt er gezamenlijk gegeten en er word een interessant Bijbels verhaal verteld.

Vrijdag 16 augustus worden er tussen 10:00 uur en 15:00 uur spelletjes gespeeld in het zwembad. Breng je zwemkleding en een handdoek mee.
Het eten en drinken wordt tijdens deze dagen door de organisatie verzorgd.

Het bankje van Hans en Tonnie Janssen is geplaatst en kan in gebruik genomen worden.
Er een witte melkbus waar de bijdrage van de ouders ingegooid kan worden zodat het jeugdland ook volgend jaar weer georganiseerd kan worden.

De organisatie wil graag weten wie er allemaal komt zodat zij kunnen zorgen voor voldoende boterhammen, drinken, hout en spijkers.
Je kan je opgeven per email of door een briefje met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer van thuis, zwemdiploma ja of nee en mailadres in de brievenbus van het praathuisje te stoppen.
Laat dan ook weten welke dagen dat je aanwezig bent dat is makkelijk voor de organisatie.

Aanmelden kan via jeugdland@zeelandnet.nl waar ook de vrijwilligers zich op kunnen geven.
Graag voor 12 augustus aanmelden het maximaal aantal deelnemers is 250 kinderen.

Vakantie Bijbel week

Start datum: dinsdag, 13 augustus 2019

Eind datum: donderdag, 15 augustus 2019

Tijd: Vanaf 9:10

Locatie: ’t Trefpunt in Sint-Annaland

Nog even en dan is het weer Vakantie Bijbel Week (VBW) in Sint-Annaland! Op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 augustus zijn alle kinderen van de groepen 2 t/m 8 van harte welkom in ’t Trefpunt.

Ook dit jaar zal er iedere VBW-dag weer een speciaal tienerprogramma zijn voor de tieners uit de groepen 7 en 8. Het thema van VBW 2019 is: SchatRijk! Er wordt samen met de kinderen en tieners ontdekt hoe je door de schatten, die in de Bijbel te vinden zijn, écht rijk kunt worden. Er wordt elke ochtend om 9.30 uur gestart, maar vanaf 9.10 uur zijn de deuren open en wordt er samen gezongen. De ochtenden worden rond 12.00 uur afgesloten.

Op donderdag wordt er om 15:00 uur verzameld bij ’t Trefpunt voor een grote spelmiddag. Aansluitend wordt er gezamenlijk gegeten. Om 19.00u zijn alle ouders, grootouders, broers, zussen, maar ook andere belangstellenden van harte welkom om de VBW met het team en de kinderen af te sluiten.

Kom jij zingen, luisteren naar de Bijbelverhalen, spelen, knutselen en lachen om de avonturen van Bram en Britt?