Facebook
twitter

29 apr | Thoolse Dagen

Vrijdagavond 28 en zaterdag 29 april 2017 gaat het Thoolse spektakel weer van start op het industrieterrein Klaverveld te Oud-Vossemeer.

Vrijdagavond:
Dit jaar is er behalve een tentfeest met DJ Rick ook trekkertrek, namelijk de Ntto National komt met de volgende klassen rijden voor de Big Benz sleepwagen die het de tractoren moeilijk probeert te maken om de full pull te halen:
Sport 4,5 ton Beloften
Supersport 3,6 ton Beloften
Light Modifieds II
Light Superstocks

Dus wordt het buiten heel gezellig deze vrijdagavond. Naast wat te eten en te drinken ook spanning op de baan, want ze willen natuurlijk allemaal 1e worden op onze kleibaan.
Deze kleibaan zorgt ervoor dat de deelnemers het vermogen goed kwijt kunnen. Goed voor spektakel.

De 2.500 kg Light Modifieds II zijn op alcohol rijdende, zelfbouw tractoren die de nodige pk’s en geluid produceren uit heel verschillende motoren. Van een Daf motor uit een vrachtwagen tot een Continental motor uit een legertank.

Daarnaast is er nog de sport en supersport klasse. Deze hebben een opgevoerde dieselmotor, die de nodige pk`s levert, maar toch nog het originele uiterlijk hebben. De Light Superstock zijn standaard uitziende tractoren, maar rijden op methanol.

Zaterdag:
Dan zal het spektakel om 11.00 uur van start gaan met de standaard klassen. Er zijn 2 banen waar de Stille Kracht en de Big Benz sleepwagen het de deelnemers zo moeilijk mogelijk gaan maken om de 100 meter af te leggen. Ook dit jaar is de ITPV er weer met veel spektakel in de zin van veel pk’s veel gegrom en geluid van de opgevoerde motoren tot wel 3500 pk.
De volgende klassen komen aan bod op de zaterdag:

ITPV klassen met:
3.0 ton supersport
3,5 ton supersport
4,5 ton supersport
3,5 ton prostock
4,5 ton hotstock
3,0 ton vrije klasse
3,5 ton vrije klasse
4,0 ton vrije klasse
9,5 ton supersport trucks

Natuurlijk zijn er de standaard klassen, van 2,5 ton tot 12 ton, waar de onderlinge strijd ook heftig kan zijn.
De Thoolse deelnemers willen allemaal een beker mee naar huis nemen, maar de vele deelnemers van buiten het eiland Tholen zullen zich ook dit jaar weer laten zien en zeker niet zonder strijd te leveren naar huis gaan.

Ook hier zullen de nodige pk’s los gelaten worden. Trekkers van 12.000 kg met meer dan 200 pk, maar ook de trekkers van 2.500 kg maken er een spannende wedstrijd van.
Hier zijn de wat oudere trekkers te zien en geven toch een extra tintje aan deze dag.
Zodoende is er voor jong en oud genoeg te beleven. Voor de jeugd is er een gigantisch springkussen en eten en drinken is er in overvloed.

Verder staan er diverse sponsoren die hun product promoten. Naamsbekendheid vergroten door borden, vlaggen of een mooi logo op het 6×4 grote Led scherm. Dit scherm staat aan het einde van de baan en geeft de getrokken afstand weer van de kandidaten. Tussentijds zullen de advertenties en logo’s op het bord verschijnen.
De borden, vlaggen en het Led scherm zijn allemaal goed zichtbaar voor de ongeveer 1500 bezoekers uit Zeeland, Brabant, Zuid-Holland en zelfs België.
De planning is om zaterdags om ongeveer 19.00 uur klaar te zijn, maar voor gezelligheid staat geen tijd.

Het bestuur van de Thoolse Dagen bedankt alvast iedereen die deze dagen weer mogelijk
hebben gemaakt en hoopt op een gezellige, sportieve en zonnige dag.

Neem ook eens een kijkje op de website. www.thoolsedagen.nl

06 mei | OPEN atelierroute Tholen

Zaterdag 6 mei kunt u tijdens de tweede OPEN atelierroutezaterdag in dit seizoen weer op veertien adressen kunstenaars en exposities bezoeken. Verdeeld over zeven dorpen bieden de ateliers u een beeld van wat er aan kunst wordt gemaakt op Tholen.

De adressen zijn te vinden op een routekaartje dat gratis verkrijgbaar is bij de deelnemers, diverse centrale plekken als het gemeentehuis en de VVV in Sint-Maartensdijk. Op het kaartje zijn ook verschillende monumenten aangegeven, zodat een (fiets)tocht een afwisseling van kunst, cultuur en natuur te bieden heeft. Het kaartje is te downloaden op www.cultuurpleintholen.nl. Via die site is het tevens mogelijk om van te voren kennis te maken met het werk van de kunstenaars.

Poortvliet
Deze maand start de zomerexpositie van Franda van der Zande op landschapscamping Kruytenburg. De titel van haar expositie is “ Re-found Life “.
Een expositie waar assemblage sculpturen en foto’s worden getoond. Zo is het mogelijk om bijna verloren schoonheid nieuw leven in te blazen en opnieuw te tonen in 2- en 3-dimensionale werken.
Franda maakt met unieke, natuurlijke materialen een nieuwe werkelijkheid.

Ze gebruikt veelal materialen die ze in het bos, langs de kant van de weg , of op het strand vindt. Restanten die voor haar van een onweerstaanbare schoonheid getuigen. Daarmee creëert ze vanuit haar eigen verbeeldingswereld nieuwe creaties die zo een tweede leven krijgen.
Haar expositie is opgenomen in de OPEN atelierroute (www.cultuurpleintholen.nl) . Deze wordt iedere eerste zaterdag van de maand gehouden(van 1april tot 1 september).
Openingstijden

Vanaf 1 april tot en met 2 september elke eerste zaterdag van de maand van 11:00-16:30 uur.

07 mei | Voorjaarsmarkt Bergen op Zoom

Star Promotions organiseert op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 weer de gezellige voorjaarsmarkt in Bergen op zoom op de boulevard.

Heeft u ook zin om een dagje rond te snuffelen op de markt? Kom dan gerust even langs. De voorjaarsmarkt zal zich plaats vinden op:
• Zaterdag 6 mei van 10:00 – 17:00
• Zondag 7 mei van 11:00 – 17:00
Laat u verrassen door het brede assortiment aan artikelen verdeeld over ongeveer 100 kramen. Denk onder andere aan diverse kleding, sieraden, woondecoratie, speelgoed en nog veel meer. Voor iedereen iets leuks!

Na het rondsnuffelen op de voorjaarsmarkt kunt u terecht bij de verschillende eetkramen en snack tentjes. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals Grieks, bara’s, loempia, churros, patat en hamburgers. Al dit lekkere eten is verkrijgbaar op de markt. Naast het lekkere eten kunt u ook een lekker drankje bestellen, onder andere een ijskoud glas frisdrank of een warme kop koffie of thee.

Gezellig toch een markt om rond te snuffelen en wat te eten en te drinken? Buiten dit allemaal hebben we ook verschillende attracties. Speciaal voor de kinderen hebben we een Bungeejump. Ook is er een prachtige Roofvogelshow.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE FACEBOOKPAGINA VAN DE MARKT

Zet 6 en 7 mei in uw agenda en kom langs op de voorjaarsmarkt in Bergen op zoom!
Gezellig een dagje uit met het gezin!

Voor eventuele vragen zijn wij bereikbaar op 010-524 34 34.
Heeft u suggesties voor de voorjaarsmarkt? Dan mag u ons een belletje geven of een mail sturen naar info@starpromotions.nl

11 mei | Wandel driedaagse Poortvliet

Op 9, 10 en 11 mei wordt alweer de 15e editie van de wandeldriedaagse van Poortvliet georganiseerd.
De starttijden zijn : 1e en 2e avond: 5 en 10 km vanaf 18:00 uur en de 3e avond: 10 km vanaf 18:00 uur En 5 km vanaf 19:00 uur.

De kosten bij vooraf inschrijven zijn € 3,00 aan de start zelf € 4,00.
Voor meer informatie kunt u bellen naar: 0166-612731.

Tot ziens op de 15e wandel driedaagse van Poortvliet!

11 mei | Thema-avond

Stichting Geef Mensen de Kans organiseert voor de 3e keer hun jaarlijkse bijeenkomst met als thema GEVEN.

De Thema avond wordt gehouden op donderdag 11 mei 2017 van 19.00uur tot 21:30uur
Neem aan het einde van de avond ideeën mee om zelf eenvoudig te kunnen GEVEN

De gastsprekers zullen je meenemen in de manier waarop zij geven!

• Eefke Bastianen, eigenaar Zorgonderneming EQuiMio
• Jolanda van Staalduinen partner van Ruud Cogels, eigenaar van een multinational
• Willemien van Dijke en Martin Hoevenaars van de Kunstkamer Scherpenisse
• Fien van Esch van Stichting het Goede Doel de Bevelanden

Tussen 18:30 en 19:00 staat de bakplaat aan en staan de salades gereed. Dus je bent welkom om een hapje met ons mee te eten.

De Stichting vraagt een minimale bijdrage van €12,50 per persoon. Wij nodigen u uit om vrienden en familie mee te nemen. De kosten zijn als gift aftrekbaar bij de belasting.

Aanmelden kan voor vrijdag 5 mei op geefmensendekans@outlook.com of via 06-16 41 82 58 www.geefmensendekans.jimdo.com

13 mei | Allround Wedstrijdweekend WSV Sint-Annaland

Watersportvereniging Sint-Annaland organiseert dit jaar op 13 en 14 mei vanuit de jachthaven van Sint-Annaland weer het bekende Allround Wedstrijdweekend, een laagdrempelige wedstrijd waar sportief gezeild en na afloop een borrel gedronken wordt om de belevingen van de dag te bespreken.

Op zaterdag 13 mei wordt er een wedstrijd gevaren in 2 ORC klassen. Heb je geen volledige bemanning, schrijf je dan in voor de DOUBLE – HANDED klasse.
Aansluitend zaterdagavond is er prijsuitreiking op het terras van Clubhuis Buutengaets onder het genot van een drankje en natuurlijk kun je genieten van een speciaal Zeilers Menu.

Man-Vrouw Zeilrace
Op zondag 14 mei zeilen is er de populaire Man-Vrouw zeilrace, waarbij wordt gestreden om de titel ‘Snelste Duo van Stalland’. Je vaart deze uitdagende wedstrijd alleen met je vrouw of man, vriend of vriendin, buurvrouw of buurman, zoon of dochter, oom of tante, neef of nicht….. enz.!
Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen per klasse. Voor de snelste crew van het wedstrijdweekend is er een bijzondere OVERALL prijs!

Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op: wsv-sint-annaland.nl.

13 mei | Jong Zeeuws talent exposeert in Kunstkamer Holland Huis

De 15-jarige Mathijs Heijboer stelt vanaf 13 mei verbluffend mooie natuurfoto’s tentoon in de Kunstkamer te Scherpenisse.

Matthijs komt uit s’-Gravenpolder en is dol op fotografie. Hij is vaak op zoek naar de allermooiste locaties om foto’s te maken van o.a. landschappen, fauna en close-ups van natuurlijke scènes. Die foto’s deelt hij vervolgens via zijn website en sociale media met als doel iedereen van dit natuurschoon mee te laten genieten. Hij heeft zichzelf leren fotograferen door veelvuldig te oefenen en experimenteren.Daarnaast verdiept hij zich in informatie over (natuur)fotografie en laat hij zich inspireren door het werk van andere (natuur)fotografen.

Wat het fotograferen van fauna betreft, is zijn hobby een oefening in geduld. Hij heeft geleerd rustig te blijven en zijn onderwerp voorzichtig te benaderen. Vaak zit hij op een beschutte plaats lang te wachten tot het moment dat de ultieme foto gemaakt kan worden. Dat vraagt enorm veel doorzettingsvermogen, maar de indrukwekkende resultaten motiveren hem om door te gaan. In de tentoonstelling zullen vooral Zeeuwse landschappen en een aantal vogel en macrofoto’s te zien zijn.

De expositie zal op zaterdagmiddag 13 mei om 15 uur, in het bijzijn van Matthijs, door burgemeester G.J. van de Velde – de Wilde officieel worden geopend en is vrij toegankelijk.
De tentoonstelling loopt vervolgens tot en met 30 juni en is op zaterdagmiddagen tussen 13 en 17 uur geopend.

Ook bent u doordeweeks van harte welkom om een kijkje te komen nemen zodra de Kunstkamer vlaggen buiten hangen.

20 mei | Zomerconcerten Tholen

Zaterdagmiddag 20 mei start de 5e serie Zomerconcerten. We hebben het Zeeuws Studentenorkest o.l.v. Carlo Nabbe bereid gevonden dit openingsconcert te verzorgen. Het ZSO bestaat uit wat oudere leden van het Jeugdorkest, muzikanten met meer ervaring, en ook studenten van het University College Roosevelt. Op het programma staat het 1e deel van de 4e symfonie van Mahler, de ouverture Corolian van L. van Beethoven en het 2e deel uit de Unvollendete van Schubert.

De werkgroep Zomerconcerten, Marleen de Ruijsscher, Gert Ouwersloot, Leen Moerland, Cor Almekinders, Sarien Bout-Sakko en Anja Elenbaas, is blij met de vele aanmeldingen, en gaat weer voor 20 mooie zaterdagmiddagconcerten zorgen.
Vorig jaar konden niet alle muzikanten geplaatst worden, wij beloofden toen dat wie niet kon spelen dit jaar een plekje zou krijgen. In de toekomst kunnen we dat niet meer garanderen. Ook voor dit jaar zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen en hebben we mensen moeten teleurstellen. Wij streven ernaar een gevarieerd programma aan te bieden en ook nieuwe namen prioriteit te geven. Soms moeten we dus keuzes maken. Dit jaar treden voor het eerst 2 mannenkoren uit Sint Annaland en een gemengd koor uit Oud Vossemeer op, en dat betekent dat bijvoorbeeld het Interkerkelijk Mannenkoor uit Tholen niet geplaatst is. Een vrolijke noot is zeker het nieuwe Kinderkoor Eigenwijs van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Ook een aanstormend talent is de organist Steven Knieriem, zeer jong en zeer virtuoos.

Zoals altijd zijn de concerten weer in de O.L.Vrouwekerk of Grote Kerk, soms in de Koorkerk, soms in de Preekkerk, in de Gasthuiskapel in de Kerkstraat, of in de RK kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart op de Markt.
Wij houden u op de hoogte! De concerten duren gewoonlijk van 14.30 tot 15.00 uur, misschien dat het openingsconcert van het ZSO wat langer duurt. Tot ziens zaterdag 20 mei 14.30 uur in de Koorkerk van de Grote kerk.

20 mei | Film- en kampeeravond op de Oesterputten

Het Jeugd- en Jongerenwerk van de gemeente Tholen organiseert in samenwerking met Waterscouting Heenetrecht Tholen een Film- en kampeeravond jongeren in de leeftijd 11 -16 jaar.

Film- en kampeeravond
Vanuit je tent een spannende film kijken samen met wat vrienden en andere leeftijdsgenoten? Dat kan vrijdag 12 op zaterdag 13 mei. Vanaf 19.30 uur word je verwacht en zet je op de Oesterputten je tent op. Voor de tenten komt een groot scherm waarop de film wordt afgespeeld. Faciliteiten zoals toiletten, douches en noodonderdak bevinden zich in de scoutinggebouwen. Gedurende de avond, nacht en ochtend is er voldoende begeleiding en vertier.

* Film- en kampeeravond
* Vrijdag 12 mei tussen 19.30 en 22.00 uur tent opzetten
* Locatie: Scoutingterrein Tholen, Oesterputten
* Deelname kost € 3,-

Aanmelden kan bij Roseline via rdb@tholen.nlof Whats App 06-19826166 (geef aan voor hoeveel personen je je aanmeldt).

27 mei | Kunst kieke

Dit jaar vindt voor de vijfde keer ‘kunst kieke’ plaats, een extra reden om deze atelier route die door Jos Boogaard en haar cursisten georganiseerd wordt, onder de aandacht te brengen!

‘kunst kieke’ wordt om de twee jaar in het Hemelvaart-weekend gehouden. Op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei worden op 10 locaties in Sint Annaland, Scherpenisse en Sint-Philipsland de deuren open gezet en kan het werk van meer dan veertig exposanten bezichtigt worden. Bij de tentoongestelde werkstukken gaat het om schilderijen, glaskunst, beelden, sieraden en gedichtenbundels. Tevens zijn op verschillende van deze locaties tekeningen en schilderijen van het kinder- en jongerenatelier te zien.

In verband met de 5e editie van ‘kunst kieke’ kunt u op iedere locatie een stempel in een handgemaakt uniek stempelboekje verzamelen en maakt u bij een vol stempelboek kans op een gratis workshop bij Jos Boogaard. Voor de kinderen ligt een ontdekkingstocht klaar met vragen die langs alle locaties leidt. Ook op hun wacht een verrassing na inleveren van een volledig ingevulde vragenlijst.

De route van ‘kunst kieke’ is gemakkelijk te volgen met een flyer. Deze flyer kunt u verkrijgen bij de lokale VVV of downloaden via www.josboogaard.nl. Op deze site kan de fietsende bezoeker van ‘kunst kieke’ tevens een fietsroute vinden. De locaties kunt u herkennen aan kleurrijke vlaggen, het symbool van ‘kunst kieke’. Op Hemelvaartsdag zijn alle locaties geopend van 13.30 tot 17.30 uur. Op vrijdag en zaterdag staan de deuren voor u open van 10.30 tot 17.00 uur.

Als u van kunst in een ongedwongen en gastvrije sfeer wilt genieten, bent u van harte welkom! De toegang is gratis en de deelnemers verheugen zich op u komst!

03 jun | ThoLenteMarkt 3 juni 2017

tholentemarkt Op zaterdag 3 juni organiseert de Stichting Tholen Sterk haar eerste evenement, de ThoLenteMarkt. Op deze zaterdag van het Pinksterweekend tovert de stichting samen met de Thoolse middenstand tussen 12:00 en 16:00 uur de Markt, de Kerkstraat en de Botermarkt om tot een gezellig evenement.

Tijdens de ThoLenteMarkt komen er activiteiten voor jong en oud. Op de Botermarkt wordt een modeshow georganiseerd waar kinderen en volwassenen op de catwalk kleding showen van diverse Thoolse ondernemers. De modeshow zal gepresenteerd worden door Tho en Len. In de Kerkstraat en op de Markt komen kraampjes gevuld door ondernemers uit Tholen en daarbuiten. Tevens komt er op de markt een krijtauto waar de jeugd zijn creativiteit op kan uitten.

05 jun | Buurten bij de boer 2017

Buurten bij de Boer2017 helemaal

1ste Startplaats
Parkeerterrein Gemeentehuis, Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen

Hier is volop parkeergelegenheid als u met de auto komt en een heerlijk rondje wil fietsen’.

Wanneer: 2de Pinksterdag 5 juni 2017

De start van de fietstocht is van 10.30 uur tot 13.30 uur uiterste aankomsttijd is 16.30 uur.
Fietstocht van ongeveer 20 km rond Tholen met tussenstops op agrarische bedrijven, bij ieder stopplek is er iets te zien en te doen of te beleven .
Bij elk bedrijf wordt de inwendige mens verzorgd (koffie/fris, poffertjes /Frietjes ) en aan de jongste deelnemers wordt ook gedacht (kleurplaten, kijkdozen, springkussen enz).

Deelname is gratis

U heeft een deelnemerskaart nodig om mee te doen Deze is samen met een routekaaart verkrijgbaar op 1 van de 2 startplaatsen
Hou de datum maar vrij in u agenda want dit wordt een leuke leerzame dag voor jong en oud .

10 jun | Bike&Run Bergen op Zoom

Brasserie de Berk vormt het startterrein voor de Bike&Run

Achter de schermen wordt er door de organisatie van Bike&Run Bergen op Zoom hard gewerkt om komende zomer een uniek sportevenement neer te zetten. De inschrijvingen zijn al reeds geopend en de organisatie is blij met de interesse die er tot nu toe al voor is. Met een speciale actie worden deelnemers extra enthousiast gemaakt.

Op 10 juni wordt er door drie vrienden een Bike&Run georganiseerd. De opbrengst van het evenement zal dit jaar naar Duchenne Spierdystrofie gaan. Nabij Brasserie de Berk zal het startschot klinken. Vervolgens kan er als duo een route van 12,5 kilometer worden afgelegd. Het is de bedoeling dat de een hardloopt en de ander fietst. Dit mag gedurende de route zoveel als gewenst is worden gewisseld. Deze vorm van sport is uniek in Nederland.
Ook kan er individueel worden deelgenomen. Het is dan de bedoeling om de route hardlopend af te leggen.

Samen met een hardloopwinkel uit Bergen op Zoom is er een Facebook actie gestart voor alle mensen die deel willen nemen. Wanneer ze het bericht via de Facebookpagina van Bike&Run Bergen op Zoom delen, ‘liken’ en zich tevens inschrijven, maken ze kans op een paar hardloopschoenen naar keuze. Op deze manier hoopt de organisatie sportievelingen enthousiast te maken voor het evenement.

De Facebookpagina is te bereiken via www.facebook.com/bikerunboz
Inschrijven kan via www.bikerunboz.nl

11 jun | Merijntje Gijzen braderie

Het is weer voorjaar, dus wordt het weer tijd voor de markten en braderieën, zo ook weer de Merijntje Gijzen braderie in Nieuw Vossemeer die wordt gehouden in op 11 juni.

Zoals het publiek gewend is in het dorp van Merijntje zal de braderie dit jaar bol staan van de activiteiten.
Dit jaar is er een speciale editie van onze braderie, dat samen gaat met de Brabantse Waldag en het 450 jaar bestaan van Nieuw-Vossemeer. ( feestweek )

De braderie bestaat uit een overvol programma:

Er is een variatie van muziek tijdens de braderie. de coverband Laaiend Vuur verzorgt een optreden daarnaast zijn Zanger en Dj Chris met aanwezig diverse allround muziek.
Ook zijn er diverse demonstraties en er is een heus dweilbandfestival wat mede georganiseerd wordt door de Vosseblaozers

Bij een speciala atractie zijn er dit jaar leuke prijzen te winnen. Ook is er weer plaats ingeruimd voor amateurkunstenaars en hobbyisten die een gratis Mont martre kraam kunnen aanvragen bij de organisatie.

Marktkooplui, ambachtslieden, kunstenaars, verenigingen en andere mensen die interesse hebben in een plaats op deze sfeervolle braderie, kunnen contact opnemen met onze markt meester Gertjan Nagtegaal via e-mail adres merijntjegijzenbraderie@gmail.com of bezoek de website: www.merijntjegijzenbraderie.nl