twitter
Facebook
Overbeeke_logo_RGB2016

23 aug | Minifair Stavenisse

Op woensdag 23 augustus is er van 10.00u – tot 15.00u een minifair aan de Oudelandsedijk 8 te Stavenisse.
Op de fair staat Trendsshopping, Mylene home & Beauty, Bloemwerk Ira van Dijke, Hip en Haar en Zoete Baksels.

Verder is er verkoop van o.a. opgeknapte meubeltjes, 2e hands kleding en woonaccessoires, hand gemaakte artikelen, huisgemaakte jam, advocaat en nog veel meer. Daarnaast worden er appels en 2e hands boeken verkocht waarvan de gehele opbrengst ten goede komt voor de restauratie van de Hervormde Kerk te Stavenisse.

Aan de kinderen is er ook gedacht. Tegen betaling kunnen de kinderen een ontbijtbord ontwerpen of een kunststof glas en bestek versieren.
De koffie staat klaar!

24 aug | Roofvogelshow tijdens Jeugdland Speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk

De organisatie van de Jeugdland speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk heeft voor donderdag 24 augustus nog 2 extra activiteiten geregeld. Woensdag en donderdag is het voornamelijk timmeren van de bouwwerken.

Er zijn groepen kinderen die het zo snel doen dat ze voor de 2e dag nog maar weinig te timmeren hebben. De organisatie houdt daarom in de middaguren een fietsrace, waarbij ze met behulp van een snelheidsmeter kunnen zien hoe hard je fietst. Opgeven voor deze fietswedstrijd is niet nodig.

Op diezelfde donderdag is er om 19:00 uur op het grasveld aan de Verbindingsweg een spectaculaire ROOFVOGELSHOW. Iedereen is hierbij van harte welkom en de demonstratie is voor de
toeschouwers geheel gratis.Er zijn diverse vogels waaronder:uilen,buizerds,valken,gieren,arenden en zelfs tropische vogels. De oehoe die geruisloos langs vliegt,de woestijnbuizerd die bij mensen op de hand land,de caracara die er altijd een feestje van maakt,de gieten die tussen de kinderen op zoek gaat naar voedsel.

Er wordt ook gewerkt met unieke tropische vogels zoals: neushoornvogels, toerako, ibissen, kookaburras en natuurlijk de indrukwekkende Amerikaanse zeearend die over en langs het publiek komt vliegen en waar zeker voor gebukt moet worden.Tijdens deze demonstratie zullen ook enkele mensen uit het publiek gevraagd worden om te assisteren.
Deze demonstratie is geweldig voor jong en oud en na afloop is er nog de mogelijkheid een vogel van dichtbij te bewonderen en er eventueel vragen over te stellen.

Kinderen die nog mee willen doen met de speelmeerdaagse kunnen zich hier nog voor opgeven.
Opgeven kan per e-mail of door een briefje binnen te gooien in de brievenbus van het praathuisje, vergeet hier bij niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer te vermelden. Daarnaast is het ook van groot belang door je doorgeeft of je een zwemdiploma hebt of niet.

Tijdens deze speelmeerdaagse zal er voor eten en drinken worden gezorgd.

Voor opgave of meer informatie kun je een mail sturen naar: jeugdland@zeelandnet.nl.

Na afloop van de roofvogelshow is er nog volop gelegenheid om de bouwwerken te bewonderen op het terrein van de familie Weggemans.

25 aug | Jeugdland speelmeerdaagse in Sint-Maartensdijk

Wat hebben wij de afgelopen jaren veel plezier gehad tijdens de Jeugdland Speelmeerdaagse.
Daarom organiseren wij het natuurlijk dit jaar weer.

Ben je tussen de 6 en 14 jaar kom dan naar de Speelmeerdaagse in Sint-Maartensdijk. De organisatie is in handen van het EvenementenComite Smalstad (ECS) in samenwerking met zondagschool de Zaaier,zwembad Haestinge en de Dorpstafel. Hopelijk wordt het weer zo druk en gezellig zoals voorgaande jaren.
Hout, spijkers, boterhammen en pleisters zijn er genoeg aanwezig.

Op woensdag, donderdag en vrijdag 23-24 en 25 augustus is iedereen van harte welkom op het terrein van Weggemans dat bereikbaar is via de verbindingsweg, het is dezelfde plaats als vorig jaar en voor de derde dag bij het zwembad Haestinge in Sint Maartensdijk.
Wat er getimmerd en gebouwd kan worden laat de organisatie aan jullie verbeelding over. Er is volop materiaal om een mooi bouwwerk te maken.

Woensdag 23 augustus,van 10:00 tot 15:00 uur timmeren en bouwen, breng wel zelf je hamer mee en zorg voor stevige schoenen.
Donderdag 24 augustus van 10:00 tot 15:00 uur aftimmeren van de bouwwerken en aankleden. Om 19:30 uur zijn de ouders en andere belangstellenden van harte welkom om de kunstwerken te bewonderen. Woensdag en donderdag wordt er voor dat wij gezamenlijk gaan eten een interessant bijbels verhaal verteld. Het eten en drinken wordt op alle dagen door de organisatie verzorgd.

Vrijdag 25 augustus van 10:00 tot 15:00 uur spelletjes in het zwembad, breng wel je zwemkleding en een handdoek mee. Vrijdagavond om 19:30 uur een hout-foto-speurtocht in Sint Maartensdijk die
vertrekt en eindigt op de Haven. Dankzij vele sponsoren en instanties is het deelnemen voor de kinderen helemaal gratis.
Er staat wel een witte melkbus waar de bijdrage van de ouders ingegooid kan worden zodat het weer mogelijk gemaakt kan worden om volgend jaar deze dag weer te organiseren.

Het enige wat je mee hoef te nemen is een hamer, stevige schoenen en een goed humeur.

De organisatie wil graag weten wie er allemaal komt zodat zij kunnen zorgen voor genoeg boterhammen, drinken en spijkers. Je kan je opgeven per email of door een briefje met je
naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, zwemdiploma en mailadres in de brievenbus van het praathuisje te stoppen. Laat ook weten op welke dagen je er zal zijn dat is wel makkelijk voor de
organisatie.

Er is nog een tekort aan vrijwilligers, eenieder die zich geroepen voelt kan zich aanmelden jeugdland@zeelandnet.nl.
Meldt je wel op tijd aan want het maximaal aantal deelnemers is 250.

Om het bouwterrein timmerklaar te maken zoekt de organisatie nog wat extra hulp opgeven kan via bovenstaand e-mail adres.

Tot ziens op de Speelmeerdaagse van Sint Maartensdijk.

26 aug | “La douce France” in Oude Stadhuis Tholen

De serie Stadhuisconcerten van zomer 2017 wordt zaterdag 26 augustus om 15.30 uur afgesloten met een ietwat lichter genre dan gebruikelijk.

Mezzo-sopraan Margreet Ravestein en pianist Peter Verhoogt zullen op de Braderie dag enig “joie de vivre” aanbrengen met het programma “Chansons, la douce France…”.
Er staan chansons op het programma van Georges Moustaki en van de zangeres van dit concert, Margreet Ravestein. Bovendien klinken er verrassenderwijs ook liedjes van Toon Hermans, vertaald in het Frans.

Het duo Ravestein / Verhoogt werkt reeds lang samen. In 2003 stonden zij in de Kleine Komedie te Amsterdam in de Finale van het “Concours de la Chanson”, waar o.a. Liesbeth List en Philip Freriks in de jury zaten. Zij treden eveneens op met het programma “Woeste Hoogten”, arrangementen voor zangstem en orgel.

Beiaardier An Lommele vervolgt het concert op het carillon van het Stadhuistorentje. In de Stadhuistuin worden de concertbezoekers getrakteerd op iets toepasselijks in vloeibare vorm…

Vanaf 21 oktober start de serie Avondconcerten 2017/2018 van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, met een concert door countertenor Oscar Verhaar en luitist Michiel Niessing.
Info www.keldermansconcerten.nl

26 aug | Braderie Tholen Stad

De braderie wordt gehouden vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus. Zoals gewoonlijk het laatste weekend van augustus en de laatste braderie van het Eiland Tholen.

Braderie:
De braderie start vrijdag om 13.00 uur met de Thoolse ondernemers aangevuld met collega ondernemers vanuit de wijde omgeving en stopt om 21.00 uur. Zaterdag begint de braderie om 9.00 uur en stopt om 19.00 uur.

Het parcours van de braderie is vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.
Wegens groot succes, is dit jaar de Kinderbraderie weer op de zelfde plaats.
De organisatie heeft dit jaar weer gekozen voor de zelfde plaats als vorig jaar voor de kinderbraderie en wel, aan het eind van de Molenvlietsestraat vanaf de Regentessestraat tot aan het Bolwerk en in de Regentessestraat vanaf de Molenvlietsestraat tot aan de Plantagestraat.

De Kinderbraderie begint zaterdag om 9.00 uur tot 13.00 uur. De jeugd tot 12 jaar kan hier boekjes en speelgoed aan de man proberen te brengen.
Het is een kinderbraderie en geen rommelmarkt, dus geen verkoop van huisraad e.d.. Het is wel de bedoeling, dat de niet verkochte “handel” na afloop weer wordt meegenomen. Er mag niets blijven liggen.

Willen ze direct hun verdiende centjes besteden, dat kan.
Aan de Markt tegen de Rooms Katholieke Kerk staat al sinds jaren de Minicars van Ton Roels en uiteraard op de kermis aan de haven. Verder op de braderie is van alles te beleven en te kopen.

Helikoptervluchten:
Vanaf de Oesterputten is het zaterdag mogelijk rondvluchten met een helikopter van Prince te maken. Vanwege de grote belangstelling wordt vooraf inschrijven aan de Oesterputten aangeraden.

Spaarsysteem Samen Doen:
Samen Doen is met een promotie team aanwezig op de braderie. Het team zal het spaarsysteem uitleggen en nieuwe spaarders werven. Ook zijn ze aanwezig om eventuele problemen op te lossen.

Parkeren:
Op de Oesterputten en aan de Zoekweg is voldoende parkeerruimte. Volg eenvoudig de borden P BRADERIE. Mocht dit onverhoopt toch te weinig zijn. Even verderop op het oude C1000 terrein is er ook nog een parkeermogelijkheid.

De invalide parkeerplaats is bij de rotonde aan de Eendrachtsweg.
Het parkeren is evenals verleden jaar gratis.
Let op !!

Op het braderie parcours geldt ook dit jaar vanaf donderdagmiddag 16.00 uur een totaal parkeer verbod .De straten worden vanaf dit tijdstip afgesloten !! Er mag geen enkele auto op het braderieterrein komen. Dit zal vanwege de veiligheid streng gehandhaafd worden. Liever niet, maar zo nodig met de wegsleepregeling.

Omroep Tholen is op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus met een kraam aanwezig tijdens de braderie in Tholen.

30 aug | cursus ‘De Zorg de Baas’

Vanaf woensdag 30 augustus 2017 start de cursus ‘De Zorg de Baas’ in Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge Sportlaan 2b in Sint Maartensdijk. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers en omvat vijf avonden van 19:00 tot 21:30 uur. De cursus wordt gegeven door Marianne Ketting. Zij is consulent mantelzorgondersteuning in de gemeente Schouwen-Duiveland en heeft een eigen coaching bureau.

Het doel van de cursus
De cursus beoogt de deelnemers inzicht te geven over de rol die zij bij het zorgen vervullen en hoe zij de balans kunnen houden. Er wordt aan de slag gegaan met zorgen delen, grenzen stellen en communicatie verbeteren.

Mantelzorgers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zorgen, gaan aan de slag met zorgen delen, grenzen stellen en de communicatie verbeteren. De vijf opeen volgende avonden hebben de volgende thema’s: Stilstaan bij het zorgen; Liefde alleen is niet genoeg; Communicatie en helpende gedachten; Opkomen voor jezelf. De laatste avond wordt ingevuld met onderwerpen die nog zijn blijven liggen en de evaluatie.

Aantal deelnemers
Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 12 personen. De deelnemers krijgen na elke bijeenkomst een naslagwerk mee van de behandelde stof.

Kosten
De cursus wordt u gratis aangeboden door de gemeente Tholen.

Data
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 30 augustus, 6 september, 13 september, 20 september en 4 oktober 2017. De avonden starten om 19.00 uur.

02 sep | Autopuzzelrit op Tholen

Op zaterdagavond 2 september organiseert Motor- en autoclub Tholen weer een leuke puzzelrit. Na de eerste mooie ritten voor de vakantie, nodigen zij u uit voor de Van ‘t Hof Aluminiumrit.

Een leuke autopuzzelrit over landweggetjes en boomdijken, die geschikt is voor iedereen. Er wordt gereden in de A-klasse (ervaren deelnemers) en er is een aparte klasse voor puzzelaars. De sponsor zorgde ervoor dat elke equipe prijs heeft.

U krijgt een routebeschrijving met eenvoudige opdrachten en leuke foefjes, zodat iedereen makkelijk de finish kan bereiken. Beginnende puzzelaars worden op weg geholpen.

Deze rit start in Gemeenschapscentrum “De Meulvliet”, Zoekweg 8,
4691 HT Tholen. Inschrijven van 19:00 – 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.mactholen.nl

03 sep | Roosevelt Concerten

Oud-Vossemeer profileert zich nadrukkelijk als het Dorp van Roosevelt. Aan de reeks thematische en culturele ontwikkelingen in het dorpscentrum wordt met een serie Roosevelt Concerten weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd.

Op het dorpsplein aan de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer krijgen grote en kleine muzikale gezelschappen en koren uit de regio de gelegenheid om zich op een unieke locatie te presenteren.
De concerten zullen op gezette tijden op zondagmiddag worden gehouden.

Op zondag 3 september bijt het Schorrekoor uit Sint-Annaland het spits af. Met als titel ‘Zeumer in Zeeland’ brengen zij vanaf 13.30 uur tal van bekende meezingers ten gehore.
Het muzikale programma duurt tot 17.30 uur en de toegang is gratis.

09 sep | Samen fietsen voor een goed doel

De fietstocht van Veiligheidsregio Zeeland heeft dit jaar als goede doel Make-A-Wish Nederland. Alle opbrengsten van deze fietstocht komen ten goede aan deze stichting die zich inzet voor het vervullen van de liefste wens van ernstig zieke kinderen van 3 tot 18 jaar. Organisator Brandweer Zeeland hoopt dan ook op veel deelnemers en gulle sponsoren zodat een mooi bedrag wordt opgehaald.

Deelnemers rijden zaterdag 9 september over een prachtige route door vier gemeenten in Zuid-Beveland. Langs de route zijn stempelposten en er is een verzorgde tussenstop bij de brandweerpost in Yerseke. De brandweerpost Goes doet dienst als start en finishplaats. Tussen 09:00 en 10:00 uur kunnen deelnemers vertrekken; de eerste fietsers worden door burgemeester Verhulst gestart.

De totale lengte van een ronde is 40 km. Deelnemers kunnen deze ronde tot maximaal vier keer fietsen en daarmee nog meer geld ophalen. Fiets ook mee en laat jouw ronde(s) door familie en vrienden sponsoren! Meld je aan via http://bit.ly/2rV1AtI

09 sep | 8 Uren van de Oosterschelde

Acht uur zeilen en zoveel mogelijk mijlen maken
Sint-Annaland organiseert weer de 8 Uren van de Oosterschelde.

De watersportvereniging Sint-Annaland organiseert op zaterdag 9 september 2017 de 28e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde. Dit is een spannende en sportieve zeilwedstrijd die vooral op strategie is gericht.
Tijdens de 8 Uren wordt door maximaal 85 jachten in verschillende klassen op handicap wedstrijd gevaren. De uitdaging is om zoveel mogelijk mijlen te zeilen en exact om 18:00 uur voor de haven van Sint-Annaland te finishen.Als de deelnemer bepaal je zelf je startplaats: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis.

Ook bepaal je zelf je route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak maar twee keer mag worden gevaren.
Winnaar is het jacht dat in zijn klasse de hoogst gemiddelde snelheid (= gevaren afstand/berekende tijd) heeft behaald, gecorrigeerd op handicap.

Na afloop van de wedstrijd is er voor de deelnemers een buffet en uiteraard de prijsuitreiking.

Voor meer informatie en inschrijving:
www.wsv-sint-annaland.nl en op www.8uren.nl

09 sep | Foodielicious Festival Bruinisse

Foodielicious Festival maakt van mode, varen en eten een match. Met als special guest niemand minder dan model en tv-presentatrice Anouk Smulders

Op zaterdag 9 september zal voor de tweede keer het Foodielicious Festival in Zeeland worden georganiseerd. Het decor is de jachthaven Bruinisse, waar fashion, varen in de ruimste zin van het woord en culinair Zeeland samenkomen. De eerste editie van dit festival was een groot succes.

Voor jong en oud is een gevarieerd programma samengesteld. Zo wordt er een kookdemonstratie gegeven onder leiding van chef-kok Maurice de Coninck. Hij laat aan het publiek zien hoe je ook aan boord van een boot een Zeeuwse culinaire maaltijd kunt bereiden. Verder zijn er op het gebied van eten en drinken diverse foodtrucks en barren ed. aanwezig. Van oesters, hotdogs en a la minute gemaakte sorbets en wat te denken van echte Zeeuwse Frieten van Zilt-e?

Tijdens modeshows wordt alles wat nieuw is op het gebied van damesmode en zeilkleding getoond. Dit alles onder leiding van Anouk Smulders, die live on stage de presentatie doet.

“Foodielicious is een festival waar je mode, varen en eten op één locatie beleeft en is daarbij ook uniek in Nederland! Samen met zorgvuldig uitgekozen partners uit de zeil-, horeca- en mode branches zetten we een mooi en vooral veelzijdig programma neer. Het niveau en kwaliteit zijn belangrijk, daarom ook dat de premium merken tezamen met culinaire Zeeuwse topsmaakmakers bij elkaar komen. Dit alles gaat goed samen met de aanwezige kinderattracties, zoals “ Aquaballs””, aldus initiatiefneemster en organisatrice Fleur Verloo van Brasserie Sailor’s Inn.

Tijdens het evenement wordt ook de felbegeerde dag gratis zeilen verloot.

Jachthaven Bruinisse is één van de modernste jachthaven van Nederland. Het is in Bruinisse daarom niet alleen goed toeven voor de watersporter, maar ook perfect voor de festivalganger die alles in één zoekt. Foodielicious Festival heet je van harte welkom op zaterdag 9 september tussen 12:00 en 23:00 uur. Toegang is gratis voor zowel volwassenen als kinderen. Adres: Jachthavenweg 61A, 4311 NC Bruinisse.

Voor meer informatie zie: www.foodieliciousfestival.nl.

09 sep | Vrienden van Siem Loop

Op 9 september vindt om 18:30 uur een wandeltocht van 5 km plaats bij Woonboulevard Poortvliet georganiseerd vanuit Stichting Vrienden van Siem .

De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan het goede doel 2017 UMC Radboud ziekenhuis te Nijmegen met als project “De Vrouw in Beeld” voor de realisatie van een digitale tafel in de wachtruimte op de afdeling oncologie. Onderweg zullen alle deelnemers de nodige versnaperingen ontvangen. Bij terugkomst van de wandeltocht zal een ieder zijn welverdiende medaille ontvangen en in het restaurant genieten van een heerlijke puntzak Friet en daarnaast nog een consumptiebon.

De kids kunnen heerlijk genieten in de ballenbak en rond de klok van 20:30 uur zal er een bijzondere ceremonie plaatsvinden met een Lach en een Traan.
Het duo Luizter zal hier een algemeen Luizter verhaal onder de aandacht brengen met tekst en bijpassende muziek.

Inschrijfgeld
Kinderen t/m 12 jaar €5,00
Ouder dan 12 jaar/ volwassen €10
Inschrijven via info@vriendenvansiem.nl

De Stichting Vrienden van Siem hoopt te mogen reken op deelname en komst van zowel jong als oud. Jullie trekken toch ook wel je wandelschoenen aan om het goede doel te ondersteunen?
Het goede doel van dit jaar is: UMC Radboud Nijmegen “De Vrouw in Beeld”?

11 sep | Bijeenkomst over “Diabetes en ogen”

DVN Regio West Brabant & Tholen, werkgebied Tholen organiseert een bijeenkomst over “Diabetes en ogen”.

Deze bijeenkomst zal worden verzorgt door Dr. Stolwijk, specialist oogheelkunde. Punten in de agenda zijn: de geschiedenis van diabetes, huidige classificatie, behandeling, gevolgd door een discussie met mogelijkheden tot vragen stellen.

Plaats: Partycentrum Haestinge, Sint-Maartensdijk
Datum: 11-09-2017
Tijdstip: 19:30 Zaal open om 19.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met :T.Bakx – coördinator DVN werkgebied Tholen Tel: 06-38759723 Email: ton_bakx@hotmail.com

15 sep | Thoolse vrijwilligersavond

Alle vrijwilligers van de gemeente Tholen zijn vrijdag 15 september van harte welkom op de vrijwilligersavond 2017. De feestelijke avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 in Dorpshuis Haestinge, Sportlaan 2d in Sint-Maartensdijk.

Thoolse stijl
Centraal staan dit jaar de streekproducten van ondernemers uit iedere kern van de gemeente. Tijdens de walking dinner in Thoolse stijl krijgen de aanwezigen volop de gelegenheid zelf een keuze te maken uit de verschillende Thoolse streekproducten. Gedurende de avond zal een DJ de muziek verzorgen.

Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zich tot uiterlijk 8 september aanmelden via servicebureau@tholen.nl of via het aanmeldingsformulier dat verstuurd is naar het bestuur van organisaties en verenigingen.