Facebook
twitter

24 jun | Colorrun Tholen

Op zaterdag 24 juni aanstaande organiseert Stichting StaVoord6 voor de 3de keer de Colorrun Eiland Tholen. In navolging van het grote succes van voorgaande 2 edities kon een vervolg niet uitblijven. Deze kleurenloop van 5 km is vooral bedoeld voor de lol.

De start- en finishlocatie is wederom bij brasserie de Zeester in Scherpenisse. De route voert de deelnemers via de mooie natuur van Tholen en biedt prachtige vergezichten over de Oosterschelde. Na iedere kilometer worden de deelnemers ondergestrooid met een kleurenpoeder. Na 5 kilometer te hebben afgelegd zien alle deelnemers er uit als levende kunstwerken.

Na de finish van de laatste deelnemers zal er een grote kleurexplosie plaatsvinden. De afterparty discoshow is vrij toegankelijk en zal worden verzorgd door de dj’s van Incredevent. De inschrijvingen stromen inmiddels binnen.

Op dit moment zijn er al ruim 300 deelnemers ingeschreven. Er is een maximum aantal deelnemers dus het advies is om niet al te lang meer te wachten om teleurstellingen te voorkomen. Aanmelden kan alleen via www.stavoord6.nl

Stichting StaVoord6 organiseert tal van activiteiten om zodoende geld te genereren voor de realisatie van een vakantie woonvoorziening voor mensen met een slechte levensprognose.

24 jun | Kruytenburg FaiR 2017

Op 24 juni 2017 vind voor de 9de keer vind de Kruytenburg FaiR plaats!
Deelnemers die barsten van de creativiteit laten hun werk zien en verkopen dit. Denk aan: sieraden, schilderkunst, tassen, tuinmeubelen, aardewerk, mozaïek, fotografie, kleding, kaarten, thee of vilt.

Er is een demonstratie van klompen maken, houtbewerking en je kunt ‘aanhaken’ bij de handwerkclub. De creatieve bezoeker kan een mini-workshop volgen zoals: houtbranden of mozaïek fotolijstjes maken. Om 14.00 uur is er een optreden van het Cultikoor en voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de eeterij of bij een heuse food-truck. In en rond de eeterij vind u exposities.

De kruidentuin is deze dag vrij entree, u kunt op eigen gelegenheid door de tuin wandelen.
Locatie: Kruytenburgseweg 4 Poortvliet van 10.30-17.00 uur
Toegang is GRATIS.
Meer informatie: www.kruytenburg.nl of kijk op facebook: www.facebook.com/kruytenburgfair/

24 jun | zesde zomerconcert Tholen

In maart 2016 is het Christelijk Gemengd Koor Praise Him uit Oud-Vossemeer opgericht. Het nog jonge en enthousiaste koor telt momenteel 27 leden. De getalenteerde groep zangers en zangeressen staan onder leiding van Peter Biemond. Peter is ook dirigent van Mannenkoor D.E.V. uit Sint -Annaland.

Het koor Praise Him repeteert wekelijks op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Hervormde Kerk Kerkring 10 in Oud-Vossemeer, met tussendoor een gezellige koffiepauze. Het repertoire bestaat uit gezangen en geestelijke liederen, waarmee het koor God wil loven en prijzen. Het koor heeft inmiddels verschillende mooie uitvoeringen achter de rug.

Aanstaande zaterdag 24 juni treden zij op in de serie Zomerconcerten in Tholen. Het optreden vindt plaats in de koorkerk van de grote Nederlands Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen. Aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Het koor ziet er naar ooit om aan dit Zomerconcert mee te werken en nodigt iedereen van harte uit om eens te komen luisteren.

25 jun | Jeugddienst Oud-Vossemeer

Op zondagavond 25 juni wordt er in de Herv. kerk te Oud-Vossemeer weer een jeugddienst gehouden.
Het thema van deze jeugddienst is: ‘Vriendschap met God?’. Ds. P. de Graaf uit Zierikzee zal tijdens de dienst iets vertellen aan de hand van Lukas 11:5-10.

Gospelkoor Polyhymnia zorgt voor de muzikale bijdrage. De collectie die wordt gehouden is bestemd voor Mercy Ships voor het werk van familie Van den Noort. Zij werken aan boord van de Africa Mercy waarop gratis levens veranderende operaties aangeboden worden in de armste landen van Afrika.

De jeugddienst begint om 18.30uur in de Hervormde Kerk en de jeugddienstcommissie heet iedereen van harte welkom.

28 jun | Zaalvoetbaltoernooi Jeugd- en Jongerenwerk

Op woensdag 28 juni 2017 organiseert het Jeugd- en Jongerenwerk van de gemeente Tholen een zaalvoetbaltoernooi in Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Tholen kunnen hier aan mee doen.

Opgeven is niet nodig. Deelnemers moeten deze middag om 13.15 uur aanwezig zijn. De middag duurt tot 17.00. Schoenen voor in de zaal zijn verplicht. Voor vragen kan contact opgenomen met Jongerenwerk Ties Reitsma via Facebook of tel. 14 0166.

01 jul | IMT IN CONCERT VOOR AFRIKA

Het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen o.l.v. Mark Westdorp organiseert op zaterdag 1 juli een concert ten behoeve van de slachtoffers van de hongersnood in Afrika.

Als gastzanger is de bekende solist Lucas Kramer uitgenodigd. Hij zal op zijn eigen gedreven wijze een aantal liederen zingen waaronder het bekende lied ‘You raise me up’. Verder zijn er gezamenlijke optredens van Lukas met het mannenkoor en is er ruim plaats voor samenzang. Een aantal liederen wordt gezongen in wisselzang met het koor of Lukas.
IMT wordt deze avond begeleid door Peter Biemond op orgel, Joost Krijger op piano, Anco Westdorp op saxofoon en Laura van Vliet op viool.

Kerk in Actie zal tijdens het concert aandacht vragen voor hun projecten ter bestrijding van de hongersnood in Afrika. De collecte die tijdens dit concert gehouden wordt is daarvoor dan ook bestemd. Indien u deze avond besluit om het werk van Kerk In Actie structureel te ondersteunen ontvangt u een gratis CD van Lukas Kramer.

In de pauze is er de mogelijkheid om CD’s van Lukas te kopen. Tevens is er dan koffie/thee of frisdrank verkrijgbaar en kunt u zich laten informeren over de hulpverleningsprojecten van Kerk in Actie in Zuid- Soedan, Nigeria, Ethiopië en Somalië.

Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk, Kerkplein 1, Tholen en begint om 20.00 uur.
De kerk is open vanaf 19.15 uur. Entree € 5, 00 per persoon. Kaarten kunt u vooraf reserveren via: www.zingenindekerk.nl en indien nog voorradig voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.

07 jul | Zwemvierdaagse

Dit jaar is de Zwemvierdaagse van maandag 3 T/M vrijdag 7 juli.

U kunt nu al inschrijven bij Zwembad de Spetter en Zwembad Haestinge bij de kassa. De inschrijving kost €5 p.p. en dat is T/M zondag 2 juli en daarna is het €6 p.p.

Zoals u weet is er ook een Goed Doel aan gekoppeld om te sponsoren. Dat Goede Doel is dit jaar : Stichting Vrienden van Siem , het Radboud UMC in Nijmegen.

08 jul | Puur genieten op ’t Zééuws MontMartje

Op zaterdag 8 juli staat Oud-Vossemeer, het dorp van Roosevelt, weer bol van de activiteiten.

Even zag het er naar uit dat er dit jaar tegelijk met de Zevendorpenwandeltocht geen braderie zou zijn, maar enkele lokale mensen hebben daar in korte tijd een heel mooie invulling voor op weten te zetten. Het dorpsplein aan de Raadhuisstraat wordt omgetoverd in een knus en intiem marktplein dat qua entourage doet denken aan Montmatre in Parijs. Zo’n 40 veelal lokale standhouders presenteren Zeeuwse producten en diverse kunstenaars tonen er hun werk. Voor deze gelegenheid zijn naast het Roosevelt Informatiecentrum ook de NH Kerk en Molen de Jager de hele dag voor het publiek toegankelijk. In de tuin van de kerk kunnen de kinderen uit Oud-Vossemeer zelf hun spulletjes verkopen. De nieuwe opzet is puur gericht op promotie van het dorp waar de Roosevelts hun roots hebben liggen.

De vele wandelaars en andere bezoekers kunnen vanaf 11.00 uur genieten van typisch Zeeuws met een vleugje Frankrijk. Een geheel nieuw concept dat vast en zeker goed in de smaak zal vallen. Naast genieten van oude ambachten, typische streekproducten, zelfgemaakte spullen, lokale kunst, bezoek aan het Roosevelt museum, een kijkje in de NH Kerk en rondsnuffelen op de kinderbraderie is er op ’t Zééuws MontMartje ook de hele dag door een variëteit aan muzikaal entertainment. Op een groot podium treden onder meer diverse afdelingen van de Oud-Vossemeers Muziekvereniging op.

De kids van jeugdband Luuzeleven bijten om 12.00 uur het spits af met een worsteballenconcert. Rond 16 uur is er een optreden van het lokale Popkoor Voix en het muzikale programma wordt vanaf 18.00 uur afgesloten met een groots popconcert van jonge muzikanten en de bekende coverband Go fort he Groupies uit Steenbergen. Na deze spectaculaire muzikale show verzorgt Go fort the Groupies als kers op de taart nog een swingende afterparty. Tussen alle activiteiten door kan er op diverse plaatsen op het plein genoten worden van heerlijk eten en drinken. Ook daarbij ligt de nadruk weer op spijzen en dranken van Zeeuwse bodem, zoals gerookte paling, nieuwe haring, broodjes kopast en broodjes worstebal.

Dus voor iedereen die Zeeland, en in het bijzonder Oud-Vossemeer, beter wil leren kennen en voor alle mensen die gewoon een heel leuk dagje uit willen hebben, is een bezoek aan ’t Zeeuws MontMartje zeker aan te bevelen. In verband met de diverse evenementen die die dag in het dorp van Roosevelt plaatsvinden is het aan te bevelen om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Parkeren kan op zaterdag 8 juli alleen op de daarvoor aangegeven parkeerterreinen. Volg de borden en aanwijzingen van de parkeerwachters.

16 jul | Zomerbraderie Bergen op Zoom

De zon schijnt, de mensen gaan naar buiten en de zomerbraderie in Bergen op Zoom is op zaterdag 15 en zondag 16 juli!

Star Promotions organiseert de zomermarkt in Bergen op zoom. Volop kramen met verschillende artikelen. We hebben een ruim aanbod, denk onder andere aan kleding, cosmetica, woondecoratie en speelgoed. En nog veel meer! We hebben ongeveer 100 kramen voor u klaar staan om te bezoeken.

De zomerbraderie zal plaatsvinden op:
• Zaterdag 15 juli van 10:00 – 17:00
• Zondag 16 juli van 11:00 – 17:00
Uiteraard zijn er ook kramen met lekker eten en drinken. We hebben loempia’s, bara’s, churros, patat en hamburgers etc. Ook hebben we een lekker ijskoud glas frisdrank of een lekker kopje koffie voor u. Dit staat allemaal op de markt om het bezoek aan de zomermarkt nog gezelliger te maken!

De kinderen worden zeker niet vergeten. Er zal op alle twee de dagen van de markt een roofvogelshow worden gegeven.
Kom langs en maak er een gezellige dag van met het hele gezin!

Voor meer informatie kunt u kijken op de Facebook pagina.
Neem ook een kijkje op de pagina van de zomermarkt in Bergen op zoom. https://www.facebook.com/events/1777953885803422/

21 jul | Ahtletes in Action

Ook dit jaar staat een team jonge mensen klaar om sport- en spelactiviteiten voor de Thoolse jeugd te organiseren. Deze zomer is het Ahtletes in Action-team voor de 12e keer present op de Oesterputten in Tholen. Van 17 tot en met 21 juli houden kinderen, tieners en jong volwassenen zich bezig met o.a. voetbal, volleybal en trefbal. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn kinderen van 6 tot en met 12 jaar welkom. In de avonduren (19.00-21.00) zijn er sportclinics voor jongeren vanaf 12 jaar.

De sportweek wordt op 21 juli afgesloten met een barbecue. Tussen de activiteiten door komt het christelijk geloof op diverse manieren aan bod. Er is weer een Bijbels thema. De bedoeling is dat in vijf dagen de kinderen kennis maken of verdieping krijgen met dit thema op een ontspannen wijze. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 41667927

06 aug | Fietsen in Zeeland

Een jaarlijks terugkerend fietsevenement vanaf één van de mooiste stadjes van Zeeland, zelfs van Nederland.
De start/finish locatie is Fietscafé De Gekroonde Suikerbiet aan de Nieuwe Haven te Zierikzee.

In 2013, 2014, 2015 en 2016 fietsten ruim 600 deelnemers mee op de 25 km de 50 km en de 100 km.
Iedereen kan meefietsen over de prachtig fietsroutes.
Voor de 100 km (rond de Grevelingen) is de tussenstop bij Beachclub Perry’s op de Brouwersdam.
Voor de 50 km en de 25 km km is de tussenstop bij d’Ouwe Smisse in Zonnemaire.

Tussen 9-11 uur kan er gestart worden voor de 50 en de 100 km. De 25 km start tussen 12-13 uur.
Van de opbrengst gaat een mooie cheque naar twee goede doelen o.a. de DELTA Ride.
Fiets je weer met ons mee?